Tiltakozás a hajléktalan emberek médiában való megalázó és uszító megjelenítése ellen

Ez a cikk több mint 2 éves.

Az elmúlt időszakban, feltűnővé vált egy minden emberi számítás szerint, elkeserítő jelenség. A különböző kormányközeli médiumokban egyre sűrűbben, látszólag kampányszerűen kezdtek el megjelenni a hajléktalan emberek elleni uszító, gyűlöletkeltő tartalmak. 

Számunkra elfogadhatatlan a társadalom megosztásra indított kampány, melyet politikai célból a hajléktalan embertársaink ellen folytatnak.

Felhívnánk az érdekeltek figyelmét arra, hogy sem humanitárius, gyakran pedig jogi szempontból sem elfogadható a mások emberi méltóságát alapjaiban sértő médiamegjelenítés. Hisszük, hogy a humanizmus és a szociális érzékenység, fontos fokmérője a társadalom működőképességének.

 

A szolidaritás csökkentése, semmilyen őszinte, igaz érdeket nem szolgálhat. Felelőtlenségnek, és hatalommal való visszaélésnek tartjuk, hogy a hajléktalan embereket az aktuálpolitikai csatározás eszközeivé teszik.

 

Országunk vezetőitől azt várnánk, hogy azok érdekében cselekedjenek, akikért a pozíciójukba kerültek, ne pedig a társadalom olyan tagjai ellen uszítsanak, akik egyébként is kiszolgáltatottak.

Előre is köszönjük, ha ezt az üzenetünket megértették. A hajléktalan emberek sem szoktak különben, lejárató kampányt indítani Önök ellen.

Kiss József 
Szabó Domonkos

 

Kiemelt kép: AVM média