Hajléktalanságban élő tagunk, Lakatosné Jutka véleménye a vírusról és az azt követő válságról

Ez a cikk több mint 4 éves.

Kínából indult, ma szinte az egész világon jelen van, ágyba döntve, halálra ítélve embereket.

Sokáig bizakodtunk, hogy Európába nem tör be, aztán megdöbbentünk a valóságon, nem maradhatunk ki belőle mi, európai emberek sem. Reménykedtünk, hogy idáig nem jut el, de a valóság megölte a reményt. Komoly baj, hogy lélegeztetőgépre szorult, súlyos betegeink, halottaink vannak, ezért végképp  dühít a kormány hozzáállása ehhez a vírusválsághoz.

A mai kormány politikai érdekből rendszeresen kelt gyűlöletet. Volt már zsidózás, cigányozás, migránsozás,  hajléktalan emberek elleni uszítás (sőt a hajléktalan embereket akár elzárással büntethetik az Alaptörvény szerint, csupán azért, mert jobb megoldás híján, az utcán kényszerülnek élni). Tehát a kormány szándékosan uszítja egymás ellen az embereket.

Miközben az utcán élő hajléktalan embereknek nem csak a vírussal kell megküzdeniük, de könnyen válnak hibáztatás áldozatává is!

23755480_10210576035974054_3089120033956714671_n.jpg

Orbán Viktor és kormánya nagyon akarja, hogy hatalma sokáig fennmaradjon, a 2022-es választásokon is győzedelmeskedjen, ezért érdekének tartja, hogy továbbra is egymás ellen uszítsa az embereket.

Amiről viszont NEM beszélnek:

  • Már a vírus itthon is jelenlévő/terjedő időszaka alatt – a vírusra hivatkozva – több ezer ágyat szabadítottak fel súlyos betegek, időskorú gyógykezelésre szoruló emberek terhére, nem törődve azzal, hogy családtagjaik, rokonaik megfelelően el tudják-e látni szeretteiket.
  • Az ágykiürítések miatt küldtek el beteg hajléktalan embereket úgy, hogy a vírusteszt eredménye az elbocsátáskor még nem volt ismert, azt csak 2-3 nappal később tudták meg, tehát a kórházakból potenciálisan fertőzött embereket küldtek vissza az ellátórendszerbe, ezzel a fertőzésveszélyt növelve az amúgy is túlzsúfolt szállón.
  • Olyan rémhírek láttak napvilágot, mint hogy súlyos rákos beteg hajléktalan nőt küldtek hajléktalanszállóra az ágyak kiürítésére hivatkozva.
  • Arról sem nyilatkozik a kormányszóvivő, és egyik kormányhoz kötődő képviselő sem, hogy az ágykiürítés miatt elküldött szakorvosi ápolásra szoruló (sok esetben idős) emberek közül hányan haltak már meg!

A kormány hazugsággal, a vírusra hivatkozva szüntet be kórházi ágyakat!

Én azt hiszem, célja az, hogy minél kevesebb ellátásra, nyugdíjra szoruló, illetve nehéz helyzetben élő embert lásson el az állam! Én azt hiszem, hogy Orbán Viktor azt gondolja magában: csak hulljon a férgese, ne az állam felelőssége legyen eltartásuk, gondozásuk! Ahelyett, hogy épp a bajbajutottakon, ápolásra szorult embereken és a szegényebb állampolgárokon segítenének!

Jó lenne végre felébredni, felállni, megvédeni idős, beteg hozzátartozóinkat, szegényeinket, elesetteinket, kiállni egymás biztonságáért és az egészségügyi ellátáshoz való jogokért!

Rólam érdemes tudni, hogy a veszélyeztettek közé tartozom úgy korom, mint egyéb betegségeim miatt, de nem félek a vírustól, és kiállok embertársaim érdekeiért, jogaiért, bármilyen réteghez is tartoznak. Ehhez kellene csatlakozni minden jóérzésű embernek, hisz nem lehet tudni, mikor és ki kerül bajba egy rossz kormánydöntés miatt!

Lakatosné Jutka  
A Város Mindenkié hajléktalan aktivistája

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.