Bizottsági ülés A Város Mindenkié kilakoltatás-ellenes törvényéről

Ez a cikk több mint 4 éves.

Holnap a Népjóléti Bizottság tagjain a sor, hogy kifejezzék véleményüket a Város Mindenkié (AVM) és az Utcajogász Egyesület által kidolgozott törvényjavaslatról amely első lépésként legalább a gyermekes családok esetében felszámolná az elhelyezés nélküli kilakoltatások kegyetlen gyakorlatát.

2019. 06.04-én, kedden 10 órakor a Népjóléti Bizottság 15 tagja elé kerül a törvényjavaslat.

tuntetes.png


Az ülésen az AVM aktivistái is résztvesznek és amennyiben a képviselők megszavazzák fel is szólalnak.

Holnap a Bizottság 15 tagján a sor, hogy kifejezzék véleményüket a gyermekes családok kilakoltatásának kérdéséről, arról dönthetnek majd, hogy az Országgyűlés a kérdés megvitatását napirendre tűzze vagy sem.

A FIDESZ-KDNP képviselői legutóbb 2019. május 17-ére összehívott rendkívüli ülésén fejezték ki véleményüket a gyermekes családok kilakoltatásával kapcsolatban. Azzal, hogy nem jelentek meg az ülésen ötödik alkalommal is elszabotálták, hogy a parlament érdemben tárgyalhasson a törvényjavasatról.

Kíváncsian várjuk, hogy a Népjóléti Bizottság hogyan dönt majd a kérdésben.

Ha a javaslatot elfogadná a parlament, akkor

  • a települési önkormányzatoknak kötelezettsége lenne megfelelő elhelyezést biztosítani a kilakoltatás által fenyegetett vagy lakhatásukat elvesztett gyermekes családoknak, és
  • az önkormányzati bérlakások és a lakáshiteles ügyek esetében már a lakáskiürítés bírósági elrendelésére se lenne lehetőség abban az esetben, ha az egy gyermekes család elhelyezés nélküli kilakoltatásához vezetne.

 

Az AVM addig is várja a további csatlakozókat a törvénymódosításhoz kapcsolódó petícióhoz.

A Város Mindenkié kilakoltatás-ellenes kampányáról itt olvashat.

A Város Mindenkié Stopkilakoltatás kampányának animációja itt érhető el.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.