Hisszük, ha látjuk! Egy lépés előre a lakcím nélküli gyerekek ügyében

Ez a cikk több mint 7 éves.

A napokban egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy megoldódjon a közel 4500 lakcím nélküli gyerek helyzete. A minisztérium hozzánk eljuttatott levele szerint munkacsoportot hoztak létre annak a problémának a kezelésére, aminek a létezését Czibere Károly első nyilatkozataiban még tagadta.

a_varos_mindenkie_11_15_kicsi.jpg

De a munkának még nincs vége! Korábbi saját és más civil kezdeményezések tapasztalatai alapján szeretnénk, ha a munkacsoport nemcsak egy látszatintézkedés lenne, ami után a téma évekre el van ásva, hanem valódi és érdemi lépések történnének ez ügyben.

Válaszlevelünkben arra kértük a minisztériumot, hogy A Város Mindenkié és az Utcajogász képviselői is részt vehessenek személyesen a munkacsoport munkájában, illetve azt is, hogy megkaphassuk a munkacsoport munkájának pontos üzemezését.

December 6-án ünnepélyes keretek között szeretnénk átadni Balog Zoltán miniszternek a petíciónkat. A petícióhoz már több, mint 1300 ember csatlakozott, de a cél – a 4500 aláírás – még sajnos elég messze van.

Az Utcajogász az Alapvető Jogok Biztosához fordult ebben az ügyben, ahol a megoldási lehetőségeket is felvázolták, erről itt olvashattok.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.