A lakhatási válság felszínre tör 22. Félelem és nyomor Józsefvárosban

Ez a cikk több mint 8 éves.

A Város Mindenkiét még karácsony előtt kereste fel egy kétségbeesett pár, akik három kiskorú gyerekükkel élnek egy józsefvárosi 10 négyzetméteres szobában, amelyet ugyanaz a cég üzemeltet, amely a hírhedté vált Koszorú utcai épületet. A beteg pár (a férfi 100-os rokkant, a nőnek daganata van) havonta 90 ezer forintot fizet a szobáért, amely 5 másik hasonló szobával osztozik egy konyhán és egy fürdőszobán. A nyomor vámszedői most úgy akarnak megszabadulni a családtól, hogy hónapok óta nincsen gáz a lakásban, mégis fizetik a teljes rezsidíjat és az előre lerakott kauciót sem akarják nekik visszaadni. Kérjük, aki tud segíteni sürgősen lakhatást találni a családnak, jelentkezzen az [email protected] email címen vagy a 06 20 381 8996-os telefonszámon. Íme a család segítségkérése.

blog_66.jpg

2015. április 15-én albérletbe vettük a Homexis Kft-től, először havi 60, majd később havi 90 ezer forintért ezt a 20 négyzetméteres lakást. Azóta is fizetem – több szervezet és a családom támogatásával – minden hónapban, hiszen három kisgyermekem és 100%-os rokkant beteg férjem van.

2015. október 8-án rendőrök, a gázművek munkatársai és tűzoltók szállták meg a házat, ami Budapest VIII. kerületében van. Kiderült, hogy lopták a gázt, ami szivárgott is és a vízórára volt kötve. Vagyis gázos vizet ittunk. Akkor Zoltán, aki a Homexis gondnoka, azt mondta, hogy Viktor – aki a cég főnöke – azt üzeni, hogy nem kell fizetni. Most meg orosz és magyar emberekkel jár ide és októbertől idáig behatja a pénzeket mindenkitől, pisztolyokkal az oroszok oldalán.

A beköltözés óta több bérleti szerződést kötöttünk, végül augusztusban írtunk alá egy papírt, ami december 31-ig szól. 2016. január 4-én kell elköltöznünk. A kulcsokat elvették tőlünk, a kilincset leszerelték, így zárni sem tudjuk a lakást és a 190 ezer forint kauciót sem akarják visszaadni. Félünk!

Több anyaotthonban vagyunk várólistán, de mindenhol nagyon sokan várnak, így nem tudjuk, mikor kerülünk be. Kérjük, ha tudnak, segítsenek nekünk megfelelő lakást találni, hogy a gyerekeinkkel együtt maradhassunk. Az idősebb gyerekeink segítségével havonta maximum 60 ezer forintot tudunk fizetni a lakhatásért.

Ha anyagilag támogatnának minket, bankszámlaszámunk: 11600006-00000000-57945615 (Erste Bank)

Nagyon szépen köszönünk minden segítséget!

Marianna és Lajos

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.