A lakhatási válság a felszínre tör 15: Utolsó remény egy boldogabb életért

Ez a cikk több mint 8 éves.

boldogabb.jpgFriss információ!

A felhívás hatására lenne egy lehetőségünk, hogy lakáshoz jussunk. Felajánlotta egy hölgy a 3 éve nem lakott ingatlanát, ami felújításra szorulna, azt nekünk kellene megoldani. Viszont erre pénzkeretünk nincs. Kérjük, ha valaki tud segíteni, erre a bankszámlaszámra utaljon támogatást, hogy fel tudjuk újítani és fűtést beszereltetni

Unicredit Bank:10918001-00000083-54630009 (Szabó Hajnalka)

A mi életünk ott kezdődött, hogy volt egy 19. kerületi önkormányzati bérlakás, ami az apósom és a felesége nevén volt, aki 2010-ben meghalt. Az adósság csak halmozódott, és sajnos ez senkit sem érdekelt. Amikor a férjem megtudta hogy tartozás van a lakáson, akkor a kezébe vette az ügyet és én is, de már késő volt!

Később bíróságra került a lakás ügye. Jártunk folyamatosan a bíróságra 5 éven keresztül és közben próbáltuk fizetni a tartózást is, ami felgyülemlett. A tárgyalások jól végződtek, csak az önkormányzat nem hagyott bennünket békén. Folyamatosan felebezett, hogy menjünk el már és nem érdekelte hogy hova! Kértük a lakásosztályt, hogy adjanak egy egy-másfél szobás lakást azzal a feltétellel hogy az itteni lakás tartozásának a részleteit fizetjük. De nem adtak!

2010 szeptemberében, ahogy a felesége meghalt, az apósomnak, lett egy elég erős stroke-ja, amiből kifolyólag a jobb oldala lebénult. Amikor elmentünk a tárgyalásra 2011-ben, egy második stroke-ot is kapott. Utána már a fia tudta csak a tárgyalásokat tovább vinni. Volt a legutolsó tárgyalás, ahol még mindig nem mondták ki, hogy el kell mennünk, de a végrehajtónak mégis ki lett adva a lakáskiürítés. 2015 március 2-án, a moratórium letelte után egy nappal jött is, hogy hagyjuk el az ingatlant. Sem levelet nem kaptunk, sem értesítést, amiben felszólítanak, hogy adjuk át a lakást, hanem egyszer csak betoppant a végrehajtó és adott egy kis időt hogy hagyjuk el az ingatlant!

2015.04.10-én saját magunktól hagytuk el az ingatlant úgy, hogy nem tudtuk, hova megyünk. 38 évet hagyott ott a férjem és a lelki állapota nem igazán jó, ami miatt már kezdek aggódni. Nem tudja feldolgozni azt, hogy ahol született és ahol felnőtt, azt a helyet el kellett hagynia! Közben ahova bekényszerültünk, ott az apósomnak combnyaktörése lett. Nem lehet műteni, mert gyenge a szíve. Így az állapota romlott és teljesen magatehetetlen.

Már megpróbáltam a médiát is felkeresni, de a fülüket meg nem mozdítanák, hogy valamilyen segítséget kapjunk, hogy ne egy magatehetetlen, pelenkázásra szoruló emberrel lakjunk egy szobában. Nagyon szépen kérem azokat az embereket, akik ezt elolvassák, hogy segítsenek rajtunk, hogy legalább ennek a beteg embernek legyen jobb ez a kis idő, amit a családjával tölthet!

Ha sikerül olyan önkormányzati lakást vagy albérletet találnunk, ahol biztonságban vagyunk az, hatalmas segítség lenne nekünk. Mindenfajta segítséget elfogadunk: minden anyagi támogatás vagy segítség jól jön. Ha olyan van, akkor élelmiszer-adományt is elfogadunk, mert nagyon jól jönne az is!

Nagyon szépen köszönjük!

Ha valaki tud segíteni a családnak lakhatással vagy egyéb támogatással, kérjük, hogy írjon emailt az [email protected] címre!

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.