A Város Mindenkié és Kettős Mérce megemlékezés Angyal Istvánról és az 1956-os forradalom hőseiről

Ez a cikk több mint 8 éves.

Angyal István 1956 azon baloldali alakja, aki végig hű maradt elveihez. 1944-ben túlélte Auschwitz borzalmait, hazatérve belépett a kommunista pártba, majd a Lukács-vitában vállalt szerepéért kirúgják az egyetemről, munkásnak áll. Az 1956-os forradalomban a Tűzoltó utcai csapat vezetője. A fegyvert november 4-én se rakja le, végül tőrbe csalják, majd 1958. december elsején kivégzik. A Kettős Mérce és A Város Mindenkié közös megemlékezésén rá, és rajta keresztül 1956 hőseire emlékszik!

angyal.jpg

A rendezvényen rövid beszédek hangzanak el, majd közösen emlékezünk 1956-ra és hőseire. Arra kérünk mindenkit, hozza el azt a szövegrészletet magával, amely leginkább kifejezi azt, amit ’56-ról, Angyal Istvánról vagy a forradalomról gondol. A beszédek után ezekből olvasunk egymásnak.

Az esemény házigazdája Csizi Zsolt, az AVM tagja, Angyal Istvánra emlékezik Papp Réka Kinga a Kettős Mérce szerzője, Balog Gyula az AVM tagja beszél 1956-ról, majd két Angyal István-szövegrészlet fog elhangozni. Ezután pedig közösen olvassuk fel és hallgatjuk meg a számunkra fontos szövegeket, szövegrészeleteket!

Mikor? 2015. okt. 23. (péntek) 13.00

Hol? Salkaházi Sára park, Tűzoltó utca 36, Angyal István-emlékmű

További információ: Szarka Alexandra (0630/4416763) [email protected]

Facebook esemény

Az esemény plakátja innen letölthető

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.