Volt kunyhólakók lakásairól dönt csütörtökön a kispesti önkormányzat

Ez a cikk több mint 8 éves.

Két, korábban kunyhóban élő család szociális bérlakásba költözéséről fog dönteni Kispest Önkormányzata csütörtöki képviselőtestületi ülésén. Ha a képviselőtestület megszavazza az Utcáról Lakásba Egyesület, A Város Mindenkié csoport és a polgármester által javasolt szerződést, az Utcáról Lakásba Egyesület még az ősszel két önkormányzati bérlakást fog felújítani és szociális bérlakásként átadni a korábban erdőben élő Csorba Erikának, Csorba Jánosnak és Horváth Sándornénak.

servud.jpg

Az érintettek már másfél éve reménykednek abban, hogy sikeresek lesznek a tárgyalások az önkormányzattal, és lakásba költözhetnek. Az első beköltözőnek, Horváth Sándornénak ez azért jelent különösen sokat, mert így újra hozzáköltözhetnek gyermekei, akiket hajléktalanná válásuk miatt vettek nevelésbe.

A Város Mindenkié csoport szeretné, ha a döntés minél nagyobb nyilvánosságot kapna, ezért szeretetnénk meghívni a sajtó munkatársait a 13 órakor kezdődő közgyűlésre, illetve a döntést követő sajtótájékoztatóra, amelynek pontos időpontja a helyszínen fog kiderülni.

Mikor? 2015. szeptember 24. (csütörtök) 13 óra

Hol? Budapest XIX. ker. Kispest Polgármesteri Hivatal

Az érintett családokról és a másfél éves tárgyalási folyamatról bővebben itt olvashat.

 

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.