A Város Mindenkié a Muzsikus Rádióban – 2014. június 3.

Ez a cikk több mint 9 éves.

Kedves feladatomnak tettem eleget, amikor lehetőséget kaptam arra, hogy a Muzsikus Rádióban hetente egy alkalommal műsort adó AVM ezirányú munkájában is részt vehetek és megszólaltathatok egy általam meghívott vendéget.

A szokásos kezdő, bemutatkozó kör után kapcsolódtam be  vendégemmel, Nótár Ilona írónővel, aki a Szent Pál Akadémia Bölcsész kar teológus szakán végzett, a Semmelweis Egyetemen szülésznő lett, felsőfokú képesitése van, mint újságíró/szerkesztő, valamint rendező asszisztens. Jelenleg az ELTE Társadalomtudományi Kar Kulturális Antropológia Mester szakát végzi. Mindezek mellett középfokú angol nyelvismerettel, magas szintű felhasználói szoftverismerettel rendelkezik, és B kategóriás jogosítványa van. Hát, nem semmi!

Azt hiszem, bajban lettem volna, ha nem ismerném  Ilonát. Azonban együtt dolgozunk egy programban és volt apropója ennek a rádiós beszélgetésnek. Ilona könyvet irt. Könyvet a nőkről, a nők sorsáról, hagyományok és korlátok közé szorított asszonyi sorsokról, beletörődésről és harcról, a kitörni vágyásról és a megvalósult kitörésről. Könyvet irt a családi megvetésről és a beletörődésről, mely ma már büszkeséggé dagadt. Könyvet irt magyar nőkről, roma nőkről, külföldi nőkről. Könyvet irt arról: AMIT A NŐ KÍVÁN.

És ez a címe a könyvének, ami miatt beszélgetésre hívtam. Minden tabu nélkül válaszolt a sorozatos kérdésekre, amit kapott, teljes őszinteséggel, miközben megértettem szociális érzékenységét, akaratát szemléletek, hagyományok megszelidítésére, a nők sorsának jobbátételére. Megszületett tollából egy könyv ami A Város Mindenkié HANEM női csoportjának munkáját, harcát is tükrözi.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.