A Város Mindenkié szolidaritást vállal a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberekkel

Ez a cikk több mint 9 éves.

Noha A Város Mindenkié csoport elsősorban a hajléktalan és lakhatási nehézségekkel küzdő emberek érdek- és jogvédelmével foglalkozik, komolyan vesszük azt, amit a nevünk üzen: a város valóban legyen minden olyan elnyomott és kirekesztett csoporté is, akiknek jelenleg nincsen lehetőségük arra, hogy a társadalom teljes jogú tagjaként éljenek.

Mint azt a 2009-es és 2010-es Budapest Pride-on történt részvételünk is mutatja, A Város Mindenkié számára kiemelten fontos, hogy kiálljunk a melegek jogai mellett. Tiltakozunk a Mirkóczki Ádám Jobbikos parlamenti képviselő által 2012. április 10-én benyújtott törvényjavaslat és alaptörvény-módosítás ellen, melyek esetleges elfogadásával a médiatörvény, a Büntető törvénykönyv, a reklámszabályozásról szóló jogszabályok és az Alaptörvény büntethetővé tennék és ellehetetlenítenék a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek puszta létezését Magyarországon.

A Szivárvány Misszió Alapítvány közlése szerint „A reklámtörvény módosításával betiltaná azon hirdetéseket, melyek „egyes szexuális magatartászavarokat – különösen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat – társadalmilag általánosan elfogadott, követendő példaként mutat be”. Javaslatai úgy módosítanák az Alaptörvényt, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer embereken kívül mindenkinek joga lenne a békés gyülekezéshez; ez többek közt a Budapest Pride felvonulás betiltását jelentené. Továbbá pénzbírsággal lennének büntethetők az utcán kézenfogva sétáló vagy csókolózó LMBTQ emberek.”

Támogatásunkat és szolidaritásunkat 2012. július 7-én is ki fogjuk fejezni azzal, hogy újra részt veszünk a Budapest Pride-on!

2012. április 16.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.