Idegen tollak

Ez a cikk több mint 3 éves.

Kicsit megkésve reagálunk, de élt bennünk a remény – ki tudja, miért –, hogy észbe kapnak.

Alapvetően örülünk, hogy a problémáról szó esik: valóban nem történt meg a devizahitelesek kárpótlása. A kép azonban másról szól. Természetesen ezt Dúró Dóra „mozgalma” nem tudja. Nemcsak azért nem tudhatják, mert a Mi Hazánk a kisujját sem mozdította a képen megörökített kilakoltatás megakadályozásáért; hanem azért sem, mert Dúró Dóráék „eszmevilága” köszönőviszonyban sincs a fotó tényleges szereplőinek – A Város Mindenkié (AVM) csoport tagjainak és szimpatizánsainak – szellemiségével.” Egy 2018 szeptember 18-ai kilakoltatás ellen szervezett élőláncot látunk a fotón, amelyet a rendőrök éppen próbálnak szétbontani.A történetnek semmi köze a magyar szélsőjobboldalhoz. Az AVM egy igazságosabb társadalomért, az egyenlőtlenségek fölszámolásáért küzd, éspedig azzal a meggyőződéssel, hogy az egyre növekvő mértékben újratermelődő egyenlőtlenségek forrása a gazdasági-társadalmi alapszerkezet; s már csupán e tekintetben is gyökeresen különbözik a kártékony ideológiai szemfényvesztéseiről hírhedt Mi Hazánktól, amely a strukturális problémákat kizárólag a legegyügyűbb összeesküvés-elméletek és az ember legalantasabb ösztöneire apelláló álkonfliktusok ásatag fogalmi keretei között képes megragadni.”.

 

Örömteli, hogy ilyesmivel foglalkozik a szélsőjobb. Kicsit hitelesebb volna, ha tenne is valamit az ügy érdekében, ahelyett, hogy ahelyett, hogy olyan szerepekben tetszelegne, amelyeket sohasem töltött be: mert a Mi Hazánk nem a hatalom elnyomottja, nem lázadó, nem az elesetteket és nem a „népet” képviselő párt.”.

Arra szeretnénk kérni ezért Dúró Dórát és a Mi Hazánk Mozgalmat, hogy a posztot, amelyen az általunk betöltött pozícióba hazudják magukat, távolítsák el a médiafelületeikről.
Mindemellett köszönjük a reklámot! Legközelebb legyenek olyan kedvesek és körültekintőbben hazudjanak.