Segíts Andrásnak megtartani az otthonát!

Ez a cikk több mint 3 éves.

Andrással aki egy 20. kerületi önkormányzati lakásban él, 2020. július végén kerültünk kapcsolatba. A lakásból augusztus közepén készült őt kilakoltatni a végrehajtó felhalmozott lakbérhátraléka miatt. A kilakoltatást akkor sikerült megakadályoznunk, de ahhoz, hogy november közepén a képviselő testület a jogviszonyának rendezését megszavazza a tartozását addigra teljes egészében törlesztenie kell. A segítségeteket kérjük, mert ez nélkületek nem fog menni!

agostonandras.jpg

 András, jelenleg 67 éves még a szüleivel együtt költözött abba az önkormányzati lakásba, ami 54 éve az otthont jelenti számára. Itt nőtt fel, ismeri a környéket, mint a tenyerét és a szomszédokkal is jó viszonyt ápol. Nem tudja elképzelni, hogy mi lesz vele, ha nem sikerül kifizetni a tartozást és az utcára kerül. Egészségügyi problémái, nehézségei hat éve kezdődtek, amikor egy elfertőződött seb következtében mozgáskorlátozottá vált és kerekesszékbe került.

A nyugdíjkorhatárt 2016 szeptemberében betöltötte, de nyugdíjat mégsem kap, annak ellenére, hogy 30 évig fizikai munkásként dolgozott egy húsipari cégnél. Ennek oka, hogy mozgáskorlátozottsága és támogató segítség hiányában nem tudta megigényelni az őt megillető öregségi nyugdíjat. Ez azt jelenti, hogy egészen mostanáig összesen négy évnyi nyugellátástól esett el, melynek összege magasabb lenne, mint a felhalmozódott tartozása. Azonban jelenleg a havi jövedelme mindössze 28 500 Ft fogyatékossági támogatás, ebből kellene tudnia fizetni a lakbért, a rezsit és az élelmet maga számára. Az öregségi nyugdíjat a nyár folyamán segítséggel megigényelte, és úgy néz ki, a visszamenőleg megkapható hat hónapnyi összegből egy egyszeri nagyobb befizetéssel is tudja majd csökkenteni a hátraléka egy részét.

András kilakoltatása csak három hónapra került felfüggesztésre, a lakással kapcsolatos jogviszonyának rendezésére a felhalmozott hátralék befizetését követően kerülhet csak sor, melynek teljes összege 984.000 Ft. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, közös munkára van szükség az illetékes családsegítő szolgálattal, valamint igyekszünk bevonni alapítványi pályázati forrásokat is.

Sajnos azonban ezek a források András befizetésével együtt még mindig nem fedezik majd a teljes összeget, ezért közösségi gyűjtésbe kezdünk és a Ti segítségeteket is kérjük!

A nyugdíjbefizetés és az alapítványi támogatások mellett még 300 ezer forintot kellene összegyűjtenünk egy hónap alatt ahhoz, hogy András hátralékát be tudja fizetni és ne váljon hajléktalanná.

Kérjük, ha megteheted  – akármilyen kis összeggel is – segítsd őt, hogy ne veszítse el az otthonát!

Andrást az Utcáról Lakásba Egyesületen keresztül tudjátok támogatni, ezen az adománygyűjtő felületen. Nagyon fontos, hogy a személyes üzenethez írjátok be azt, hogy „összedobjuk„, csak így tudjuk beazonosítani, hogy András hátralékának rendezéséhez érkezett az adományotok.

Köszönjük az ő és a saját nevünkben is a segítségeteket! Együtt erősek vagyunk!

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.