Egy kétgyermekes család lakhatása került veszélybe Gyálon, segítsünk nekik!

Ez a cikk több mint 3 éves.

Anita és családja egy 25 négyzetméteres albérletben lakik Gyálon, amiért 80 ezer forint bérleti díjat és havonta átlagosan 40 ezer forint rezsit fizetnek a tulajdonosnak. Az építőiparban dolgozó édesapa a veszélyhelyzet kirobbanásakor Romániában ragadt és az anyuka, Anita egyedül maradt óvodáskorú gyermekeikkel, egy 4 és egy 6 éves kisfiúval.

mendianita.jpg

 

Az anyukának épp a kialakult vírushelyzet előtt sikerült újra elhelyezkednie egy nagy élelmiszer-áruházláncnál  6 órás munkakörben, azonban a gyáli óvoda bezárását követően nem tudta gyermekeit kire hagyni, így nem tudott munkába járni, a tartalékaikat felélték, a bentlévő kauciójukat lelakták.

A bérelt lakás tulajdonosa a felhalmozott rezsitartozás miatt már fel is mondta a szerződésüket és pár hetet adott, hogy elhagyják az ingatlant. Amennyiben a tulajdonos jogszerűen jár el, a válsághelyzet miatti kilakoltatási moratórium ugyan védi a családot attól, hogy az utcára kerüljenek,  de ők szeretnének konfliktus nélkül és tartozásukat rendezve elköltözni. Találtak is egy másik albérletet, amit kedvezőbb feltételekkel (nagyobb lakás, kevesebb bérleti díj) ki is bérelhetnének, viszont ahhoz, hogy beköltözhessenek szükséges lenne víz és villanyszerelési munkálatokra, melynek költségét nekik kellene állni a szerződés értelmében.

Bár továbbra is azt gondoljuk  – és petícióval követeljük is – hogy a magyar államnak volna kötelessége segíteni a vírushelyzet miatt bajba jutott családokat, így Anitáékat is, viszont amíg ez nem történik meg ismét a Ti segítségeteket kérjük!

Az adományokat közvetlen a családnak az édesapa bankszámlájára tudjátok utalni:

Boros Zoltán 11773425-03423376

 

A tartozás rendezésére és a beköltözéshez szükséges munkálatok elvégézéséhez a családnak 200 ezer forintra lenne szüksége, bízunk a közösség erejében, ha megteheted akármilyen kis összeggel, kérjük támogasd Anitát és családját, hogy ne kerüljenek a mostaninál is kiszolgáltatabb helyzetbe!

Amennyiben a szükséges összeget sikerül összegyűjtenünk, a közelmúltban kihirdetett kötelező óvodai ügyelet hosszabb távon megoldja az édesanya elhelyezkedési gondjait és időközben az édesapa is haza tudott jönni a családjához és alkalmi kőműves munkákból remélhetőleg valamennyire egyenesbe tudnak majd jönni. Addig is ebben a nehéz időszakban egy helyi civil közösség, tartós élelmiszerrel továbbra is segíti őket.

mendianita3.jpg

 

Köszönjük nekik és nektek is a támogatást! Amennyiben pénzzel nem tudtok segíteni, de egyetértetek velünk abban, hogy állami feladata volna a vírushelyzet miatt bajbajutott családok célzott megsegítése, csatlakozzatok ahhoz a 8500 emberhez, akik már aláírták petíciónkat!

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.