A lakhatási válság ma már mindannyiunkat érint! – Szervezd velünk a 9. Lakásmenetet!

Ez a cikk több mint 4 éves.

Lakhatást Mindenkinek! – 9. Lakásmenet a megfizethető lakhatásért

A lakhatási válság ma tömegeket érint Magyarországon. Mintegy egymillió embernek nincsen elég pénze, hogy megfelelően fűtse az otthonát. Budapesten néhány év alatt a duplájára emelkedtek a lakbérek, részben a lakások turisztikai célú hasznosítása miatt. A gyerekes családokat és a cigány magyarokat a magas árak mellett súlyos, hátrányos megkülönböztetés is sújtja. Szinte esélytelen szociális bérlakásokhoz jutni. Az ingatlangazdálkodás gyakran a pártokhoz kötődő korrupció és szervezett bűnözés melegágya. Tömegesek a kilakoltatások.

blog_155.jpg

A lakhatási válság ma már mindannyiunkat érint!

A kormányzatnak lényegében nincsen lakáspolitikája. A létező programok jórészt a magasabb jövedelmű, vagyonosabb rétegeket támogatják – viszont felverik az árakat. A főpolgármester még csak meg sem szólalt, amikor a kétszeresére emelkedtek a lakbérek Budapesten. Megszüntették a lakásfenntarátsi támogatást és a fővárosi rezsitámogatást. Leszavazták a gyermekes családok hajléktalanná válása ellen kidolgozott törvényjavaslatunkat. Közel 4000 önkormányzati lakás áll üresen, ahelyett hogy laknának benne.

Az emberhez méltó, biztonságos lakhatás szerintünk nem kiváltság, hanem alapvető emberi jog!

A Város Mindenkié csoport idén 9. alkalommal is megszervezi a Lakásmenetet, egy felvonulást a lakhatáshoz való jogért. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az egyre szélesebb tömegeket elérő lakhatási válságra, rámutasson a kormány és az önkormányzatok felelősségére, és bemutassa a válság megoldását jelentő szakpolitikai válaszokat.

Ezt a helyzetet egyedül nem tudjuk megváltoztatni. Közösen kell fellépnünk a jogainkért.

Ősszel önkormányzati választások lesznek, üzenjük meg a jelölteknek, hogy mit várunk tőlük! Stadionok, fakivágás és térkövek helyett szociális bérlakásokat!

Csatlakozz hozzánk, ha téged is zavar, hogy valós piaci árak töredékéért jutnak önkormányzati ingatlanhoz kormánypárti képviselők.

Mutassuk meg, hogy sokan vagyunk és erősek!

Gyere és szervezd velük a 9. Lakásmenetet!

 

A Lakásmenet időpontja: 2019. október 06. vasárnap 16 óra
Szervezési találkozók, minden hétfőn 19.00-órától.

Jelentkezés szervezőnek ezen az űrlapon >>>

További információ: [email protected], 06 30 167 25 88 (Faragó Renáta)

Az idei Lakásmenettel csatlakozunk ahhoz az európai polgári kezdeményezéshez, amely a célja az, hogy javítsa a jogi és pénzügyi keretfeltételeket ahhoz, hogy az európai polgárok gondoskodni tudjanak a megfelelő lakhatásukról, a kezdeményezést aláírásoddal támogathatod az alábbi linken.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.