Segíts megfizethető albérletet találni egy kilakoltatással fenyegetett ötgyerekes családnak

Ez a cikk több mint 4 éves.

Bogdán János és Rostás Magdolna 5 kiskorú gyereket nevel egy 25 m2-es albérletben.  A gyerekek jólneveltek, legidősebb gyerek 8, a legkisebb 2 éves. János dolgozik van állása. Nincs albérleti szerződésük és nincsenek bejelentve. Évek óta mindent megtettek, hogy önkormányzati lakáshoz jussanak, de az önkormányzat fogadni sem hajlandó őket.

ot-gyerekes-csalad-768x432.jpg

Nincs olyan szociális bérlakás pályázat, amelyre jelentkezhetnek ennyi gyerekkel.  Az önkormányzat meghirdetett piaci alapon néhány lakást, arra pályáztak, de nem nyertek.

A lakás tulajdonosa egyre magasabb albérleti díjat kér, kihasználva a szorult helyzetüket. Fenyegeti őket azzal, hogyha nem fizetnek, azonnal kiteszi őket a lakásból. Jelenleg 170 ezer forintot kell fizetniük havonta, ami már sokkal több, mint amit tisztességes ember elkérhet egy 25 négyzetméteres lakásért.

Egyetlen módon juthatnának ki ebből a szorult helyzetből, ha megfizethető másik (valamivel nagyobb, legalább 1,5-2 szobás) albérletet találnának.  Ahányszor csak próbálkoztak albérletkereséssel, a tulajdonosok rögtön letették a kagylót, mikor meghallották, hogy öt gyerek van.  

Aki tud segíteni, albérletet ajánlani, kérjük jelentkezzen ezen a telefonszámon:

Rostás Magdolna: 06-209664735

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.