Ne hagyjunk utcára kerülni egy kilakoltatott családot!

Ez a cikk több mint 4 éves.

Még csak egy hónapja járt le a kilakoltatási moratórium, de hetente több kilakoltatási ügyben érkezik hozzánk segítségkérés. Önkéntesekből álló csapatunk igyekszik mindenkinek segíteni, de sajnos vannak olyan helyzetek, amit már mi sem tudunk megoldani, ilyenkor fordulunk hozzátok is segítségért! Mónika és nevelt gyermekei – akik testvére tragikus halálát követően kerültek gyámsága alá – 2014-ben kerültek először nehéz lakhatási helyzetbe, akkor az  AVM élőlánccal próbálta megakadályozni, hogy a 3 gyermeket nevelő fiatalasszonyt az önkormányzat hajléktalanná tegye. Sajnos sikertelenül. Most, 5 évvel később ugyanez a család került megint kétségbeejtő helyzetbe. 

_mg_1773_1.jpg

 

A kilakoltatást követően ismerősök fogadták be őket, de pár hónap után sikerült megfizethető albérletet találniuk, ahol az elmúlt 4 és fél évben laktak. Tartozásuk nem volt, azt hitték, bármeddig élhetnek ebben a lakásban békében. Derült égből villámcsapásként érte őket a hír, amikor április elején jött a végrehajtó: a tulajdonos tartozást halmozott fel és elárverezték a lakást a fejük felől, az új tuladonos egy hónapot adott a kiköltözésre.

A 4,5 éve befizetett kauciót nem sikerült visszaszerezniük, a családnak tartaléka nincs. Ennek ellenére „szerencsésnek” mondhatják magukat, mert legalább sikerült ilyen rövid idő alatt egy megfizethető abérletet találniuk, aminek kaucióját és egy havi lakbérét a jövő héten be kell fizetnük. Alapítványokon keresztül igyekszünk támogatásra pályázni nekik, de sajnos olyan nagy összegről van szó (300 ezer forint), hogy még ha sikerrel is járunk az sem fedezi a teljes összeget.

Kérünk titeket, ha tehetitek, támogassátok Mónikáékat, hogy újra biztonságban élhessenek és ne érje a gyermekeket még több trauma, eleget szenvedtek már.

_mg_1808.jpg

Segíts Te is, hogy összegyűjtsük a szükséges pénzt nekik!

A támogatást az Utcáról Lakásba Egyesület adjuk össze oldalán keresztül gyűjtjük számukra, a közleménybe mindenképp írjátok be: Mónika (máskülönben nem tudjuk követni, hogy neki küldtétek a támogatást)

Köszönjük!

(Az anyuka kérésére a keresztnevét megváltoztattuk.)

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.