Segítsünk egy ötgyermekes családnak! Egy baleset miatt ne kerüljenek utcára!

Ez a cikk több mint 5 éves.

Tavaly őszig Szabó Sándor és élettársa Horváth Irén boldog életet éltek 5 gyermekükkel újpalotai albérletükbe. Sándornak jól fizető állása volt, szakácsként dolgozott. 2018. szeptember 11-én azonban a család élete drámaian megváltozott, Sándort elütötte egy autó, mikor ő a motorkerékpárjával szabályosan közlekedett. A balesetet követően három alkalommal élesztették újra, 7 napig kómában feküdt, 8 törése keletkezett, három hónapig feküdt kórházban, nemrég tanult meg újra járni. Azonban olyan tartós sérülései vannak, ami miatt elvesztette a munkáját és a munkaképessége általában is csökkent, a baleset óta nem tudott dolgozni.

A családot anyagilag és lelkileg is nagyon megviselte a baleset, a gyerekek is nehezen dolgozták fel az édesapjuk hiányát. A megélhetésük is problémás lett, az albérleti díj fizetése, fenntartása is komoly nehézségbe ütközött. Egy hónapja, miután Sándort már el tudta magát látni, Irén elment dolgozni. Sándor is keres egyszerű, egy kézzel is végezhető munkát, reményeik szerint hamarosan találni is fog.

A legutóbbi nem várt fejlemény, hogy 2019. május 31.-ig el kell hagyniuk az albérletüket, mert felmondott a főbérlő, szerencse a szerencsétlenségbe, hogy új albérletet már találtak is, mostani otthonukhoz közel, így a gyermekeknek nem kellene intézményt váltaniuk. A probléma, hogy nem tudják letenni a kauciót (240 ezer Ft) és az első albérleti díjat (120 ezer Ft) mivel az összes megtakarításukat felélték már az elmúlt fél évben.

Ebben kérjük a Ti segítségeteket. Az új lakást akkor tudják kibérelni, ha jövő hét péntekig, 2019. 05.24-ig ki tudják fizetni a 360.000 forintot. A bérleti díjat Irén fizetéséből már fogják tudni fizetni folyamatosan.

A családnak van egy csoportos életbiztosítása, a Biztosító azonban, arra hivatkozva, hogy az állandó lakcímük nem egy címre szól nem akar fizetni, ezért esélytelen, hogy maguk össze tudják gyűjteni a pénzt ilyen rövid idő alatt.

Ha megteheted, segíts Te is, hogy összegyűjtsük a szükséges pénzt nekik! 

Ha támogatnád a családot  itt teheted meg
A közleménybe kérjük írd be: Szabó család

Köszönjük!

 

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.