„A minimum minimumaként mondjuk ki: egy gyermekes családot se lehessen – közös elhelyezés nélkül kilakoltatni” Fehér Tibor beszéde

Ez a cikk több mint 5 éves.

A lakhatás alapjog!

A megfelelő lakhatás nem csak a mai esemény pontjai között szerepel. Megjelenik már alig 20 évvel az 1848-49-es forradalomat követően is. Később pedig a magyar bérlőmozgalom követelte, hogy a hatalom adjon közjogi választ a lakhatási válságra.

Ma is lakhatási válság van Magyarországon. Kevés a szociális bérlakás, nőnek az albérletárak, az életvitelszerű közterületen tartózkodásért pedig akár börtönbüntetés is járhat. A lakhatási válság nem csak a hajléktalan embertársunkat érinti. Érint téged is! Téged is érint, és érintett vagy te is, ha a fizetésed túlnyomó részét az albérleted költségei viszik el.

A Város Mindenkié csoport épp ezért egy törvénymódosító javaslatot nyújtott be. Hogy közjogi válasz szülessen a lakhatási válság egy szeletére. Kezdjük itt: a minimum minimumaként mondjuk ki: egy gyermekes családot se lehessen – közös elhelyezés nélkül kilakoltatni.

A lakhatás alapjog! Kérjük, támogassátok a stopkilakoltatás törvényjavaslatunkat az A Hang oldalán!
Dr. Rétvári Bence államtitkár urat pedig arra kérjük, válaszoljon a benyújtott törvénymódosító kezdeményezésünkre.

marcius_15_002.jpg

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.