Jolán, Mihály és négy gyermekük otthont keres – segíts nekik megtalálni!

Ez a cikk több mint 5 éves.

Jolán és Mihály négy közös gyermekükkel egy családok átmeneti otthonában él jelenleg. Az elmúlt két évben hosszú utat jártak be. Albérletük elvesztése után szinte nincstelenül kerültek vidékről az intézménybe, azóta azonban sikerült talpra állniuk, mindkét szülő bejelentetten dolgozik, és sikerült előtakarékosságot is képezniük. Céljuk, hogy olyan albérletet találjanak, ahol a másik fél is megbízható, és nem kell attól tartaniuk, hogy egyik napról a másikra ismét utcára kerülnek. Megtakarításuk van, így a kaució kifizetése nem jelentene problémát, de roma származásuk és a négy gyermek jelentősen megnehezíti az albérlet keresést.gyerekek.jpg

Szeretnének egy olyan két-három szobás albérletet találni, ami a XI. kerületben, vagy annak környékén (I., II., V., VI., VII., VIII., IX., XXI. kerület), található, hogy Mihálynak ne kelljen munkahelyet, a gyerekeknek pedig iskolát, óvodát és bölcsődét váltania. Havonta körülbelül 110 000 Ft + rezsi az az összeg, amit erre a célra tudnak fordítani.

Kedves Bérbeadó!

Jolánék 2016 augusztusában költöztek be a családok átmeneti otthonába. Ennyi idő alatt sikerült alaposan megismernünk a szülőket, akik mindenben nagyon együttműködőek és megbízhatóak. A család minden hónapban az elsők között fizeti be a havi térítési díjat intézményünk felé.

Az édesanya nagyon tiszta és alapos, ez meglátszik a család lakókörnyezetén és ahogy a gyerekeket iskolába, óvodába és bölcsődébe járatja. A gyerekek jól neveltek és nagyon jó lelkűek, segítőkészek. A szülők között érezhető az összetartás, például, ha Mihály szabadnapos, előre megfőz a családnak vagy kimossa a ruhákat, ezzel is könnyítve Jolán terhein. Közüzemi tartozásuk nincs, amikor fizetést kapnak, első dolguk, hogy bevásárolnak a gyerekek számára (élelmiszer, szükséges ruha, tanszer stb). Ügyeiket önállóan intézik, a megbeszélt határidőket tartják. A gyerekek rendszeresen járnak az oktatási-nevelési intézményekbe, a szülők is csak a gyerekek betegsége esetén maradnak itthon, Mihály sokszor túlórázik is.

A családot jó szívvel ajánljuk, úgy gondoljuk, képesek lesznek önállóan boldogulni és egy albérletet fenntartani.

Amennyiben szeretne segíteni a családon, az alábbi e-mail címen, illetve telefonszámon kereshet: [email protected]; 06 30 863 6501, vagy A Város Mindenkié e-mail címén keresztül, mely a következő: [email protected] 

Üdvözlettel:

Madar Alexandra Zsuzsa
családgondozó
 

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.