Szervezz te is programot a Lakhatási heteken!

Ez a cikk több mint 5 éves.

Október 2. a lakhatás világnapja. Ehhez kapcsolódóan A Város Mindenkié és a Habitat for Humanity Magyarország 2018 szeptember végén és október elején megrendezi a Lakhatási Heteket. A két hetet A Város Mindenkié által ebben az évben nyolcadik alkalommal, szeptember 29-én megrendezett Lakásmenet köti össze, amely egy felvonulás a lakhatáshoz való jogért.

A menet előtt, szeptember 22 és 29 között szeretnénk, ha minél több olyan program lenne elérhető Budapesten vagy bármely más településen, amit civil csoportok, szerveződések, közösségek és mozgalmak szerveznek a lakhatás témája körül. Nehéz kifizetni az albérletet? Zavar, hogy ilyen sok ember él az utcán? Szeretnéd, ha több önkormányzati lakás lenne elérhető? Felráznád a környezeted? Szervezz eseményt, akciót, beszélgetést vagy bármilyen más közösségi tevékenységet, ami kötődik az emberhez méltó lakhatás témájához!

avm_barati_group_cover2_1.jpg

A második héten, szeptember 30 és október 7. között a Habitat for Humanity programsorozata valósul meg, amelynek kiemelt témája idén a hazai bérlakásszektor és a családok lesznek. Álljon itt inspirációként, hogy ők mivel készülnek. A szervezet idén hatodik éve jelentetni meg október első hetén az Éves jelentését a lakhatási szegénységről, aminek nyilvános bemutató eseményét egy „Hon-vágy – A te lakásod, az én otthonom” című fotókiállítás megnyitója követ majd. A hét második felében pedig interaktív, a hazai lakhatási helyzetet tematizáló színházi darabbal várják az érdeklődőket. A kulturális és szakmai programokat a hétvége zárja, amikor a Habitat jóékonysági futókkal és saját standdal képviselteti magát a SPAR Maratonon.

Építsük együtt a lakhatási mozgalmat Magyarországon, szállj be te is legalább egy programmal!

A programoddal itt tudsz jelentkezni 2018. szeptember 10-ig.

Információ a Lakásmenetről: https://www.facebook.com/events/291157068355920/

Kapcsolat: www.avarosmindenkie.blog.hu, 0620-380-8996 (Udvarhelyi Tessza), [email protected]

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.