8. Lakásmenet – Csatlakozó szervezeteket várunk!

Ez a cikk több mint 5 éves.

A 8. Lakásmenet egy felvonulás a lakhatáshoz való jogért. Mert lakás nélkül nincs méltóság, biztonság, család, egészség, élet.

avm_barati_group_cover2.jpg

Évente több ezer kilakoltatás történik, idős, beteg emberek és gyermekes családok kerülnek az utcára. A kilakoltatások során a gyerekeket elválasztják szüleiktől, akik így állami gondozásba kerülnek, ahonnan felnőttként kikerülve sokan hajléktalanná válnak.

Ha szerinted sem megoldás, hogy a gyerekeket elválasztják a szüleiktől, hogy embereket mindenféle elhelyezés nélkül tesznek nap mint nap az utcára, hogy a hajléktalan embereket a rendőrség üldözi, akkor követeld velünk, hogy senkit ne lehessen megfelelő elhelyezés nélkül az utcára rakni! Az utcán élőket segítsék, ne büntessék!

Követeljük együtt az emberhez méltó, biztonságos lakhatást! Mert az otthonunk az életünk.

A menethez nagy szeretettel várjuk csatlakozó szervezetek jelentkezését. Ha csatlakoznál szervezeteddel együtt, töltsd ki ezt az űrlapot. A csatlakozással a szervezetek elköteleződnek amellett, hogy segítenek az esemény hirdetésében, valamint hogy a helyszínen minimum 5 fővel és saját táblával/molinóval jelennek meg.

Mikor? 2018. szeptember 29. szombat 15 óra

Hol? Budapest VI. ker. Király utca (Zeneakadémia előtt, a Liszt Ferenc térnél)

A menet a Zeneakadémiától a Szabadság tér felé halad, ahol 16.30-tól koncertekkel várunk benneteket!

Részletek az eseményről: https://www.facebook.com/events/291157068355920/

Kapcsolat: 0670-883-9589 (Tóth Fanni), [email protected]

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.