Nyári egyetem: Ellenállás a diktatúrában – tapasztalataink és lehetőségeink

Ez a cikk több mint 5 éves.

VÁRJUK A TE PROGRAMODAT IS! 

2018 Magyarország. Még nem diktatúra, de egyre kevesebb levegőhöz jutunk. Félünk a politikától, félünk egymástól, félünk a kívülállóktól. Meg féltjük magunkat is. De mit lehet tenni? Hogyan éljünk túl? És hogyan álljunk ellen? Hogyan erősödjünk meg? Hogyan kommunikáljunk egymással? És hogyan építsünk fel egy másik Magyarországot? Itt a lehetőség, hogy közösen tanuljunk elődeinktől itthon és külföldön, meghallgassuk más országok, közösségek és régiók tapasztalatát, és ami a legfontosabb: egymástól tanuljunk. 

A Város Mindenkié és a Közélet Iskolája idén is megrendezi – immár hetedik – közösségi nyári egyetemét. Az idei témánk: Ellenállás a diktatúrában – tapasztalatok a múltból és a világ minden tájáról, lehetőségek ma Magyarországon. 

Jelentkezz saját programmal! Várjuk civil szervezetek, állampolgári kezdeményezések, informális közösségek, mozgalmak, kutatók és újságírók jelentkezését és programjavaslatát! 

blog_180.jpg

A vendégprogramok formája teljesen szabad, lehet jelentkezni műhelyfoglalkozás megtartásával, művészeti vagy egyéb kreatív kezdeményezésekkel, kerekasztal-beszélgetéssel, filmvetítéssel, vagy bármilyen más programmal, ami illeszkedik a nyári egyetem témájához. A kiválasztáskor előnyben részesítjük azokat a programokat, amelyek aktívan bevonják a nyári egyetem többi résztvevőjét. 

Időpont: 2018. augusztus 11-12.

Helyszín: Gólya Szövetkezeti Presszó (Budapest, 8. kerület, Bókay János utca 34.) 

A vidékről érkező programszervezők kérhetnek utazási támogatást és a rendezvény mindkét napján meleg ebédet biztosítunk a résztvevőknek. 

Jelentkezés saját programmal a Közélet Iskolája honlapján elérhető jelentkezési lapon. Jelentkezési határidő: 2018. július 1. 

Megjegyzés: A nyári egyetem részletes programját a beadott programjavaslatok áttekintése után, július 15-én fogjuk közzétenni. A  részvétel ingyenes és nem kell regisztrálni sem. 

További információ: Udvarhelyi Tessza (06 20 381 8996), [email protected]

Fotó: Várady István

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.