Lázár Terézia: Egy egészséges cserelakást szeretnék nekem és asztmás gyermekemnek

Ez a cikk több mint 5 éves.

Tisztelt Kovács Róbert Polgármester úr és Tisztelt Képviselő Testület!

Én, Lázár Terézia Bp. Bihari u 8/c alatti lakos ezúton szeretném, hogy kérésemet meghallgatni szíveskedjenek, mivel munkahelyemről nem tudok távol maradni. Kb. 2 és fél éve pályázati úton kaptam meg ezt a bérleményt felújítási kötelezettséggel, amiben ma még lakom, melyre több százezer forintot költöttem. Mivel a határozott idejű szerződésem lejárt, kiutaltak nekem és a 6 éves asztmás gyerekemnek egy a későbbiekben leírt cserelakás, melyet visszautasítottam, mert a lakás életveszélyes.

blog1_13.jpg

A Polgármester úr a levelemre, amiben kértem, hogy egy egészséges cserelakást biztosítson nekem és asztmás gyermekemnek 2017. 12. 20-án azt a választ írta, hogy második lakást csak annak utalnak ki, aki bizonyíthatóan súlyos betegségben szenved. Én a válaszlevelemben (2018.02.05-én, amire ön nem válaszolt) elküldtem a Tüdőgyógyászati Szakrendelő igazolását melyben igazolják, hogy a 6 éves kislányom, akit egyedül nevelek asztmás beteg és napi szinten gyógyszert szed és inhalálni kényszerül, mert különben fulladásos rohamok jönnek elő.

Tisztelt Kovács úr! Ön a Lokál.hu-nak 2018.03.02.án azt nyilatkozta, hogy az elkeseredett asszony (az én vagyok) nem adott le időben igénylést a cserelakásra. De igenis adtam le egy cserelakásra új igénylést az ügyintéző hölgynél, H. Évánál. Ön azt nyilatkozta, hogy a hölgy nem fogadta el a cserelakást. Igen, nem fogadta el, mert a felkínált lakás a Szállás utca 36-42. 3. emeletén dohos és életveszélyes. Már többen utasították el, mint kiutalt cserelakást: dohos, életveszélyes az elektromos berendezések védő relé nélkül, a bojler kattog, a kb. 35 éves a falikút és az elektromos tűzhely között 30 cm van, így a víz ráfröccsen a tűzhely hátuljára. A 2 nm-es fürdő leírhatatlan állapotban van. Csak a szoba volt átmeszelve, különben minden füstölt sárgás és dohos. A kirendelt úr a Vagyonkezelőtől is csak a fejét rázta. Az ügyintéző hölgy harciasan monda nekem, hogy nincs másik lakás.

Kérem Önt, tisztelt Polgármester úr, hogy helyzetemet mérlegelni szíveskedjen és nekem és a 6 éves beteg kislányomnak egy lakást kiutalni szíveskedjen. Vállalnám a lakás kisebb felújítását is. Köszönöm, hogy meghallgatott!

Tisztelettel: Lázár Terézia

Fotó: Vörös Anna

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.