Georginát az önkormányzat 5 gyerekkel kilakoltatta, most albérletet keres

Ez a cikk több mint 6 éves.

Közalkalmazottként dolgozom. 1 óvodás és 4 iskolás korú gyermekem van, akik jeles vagy kitűnő tanulók. Október 17-én lakoltatott ki az óbudai önkormányzat. Alábbi levelével a nyilvánossághoz és a szolidáris emberekhez fordul segítségért.

leve_l_re_szlet_kicsi.png

Sajnos több szolgáltatónál is tartozásom gyülemlett fel, mivel 5 gyermeket egyedül nevelek, és ezt megelőzően tartós, állandó munkahelyem nem volt. 2016. július végén lejárt a lakásbérleti szerződésem, amit szerettem volna meghosszabbítani, ezért a Vagyonkezelőtől részletfizetést kértem és kaptam is, amit azért nem tudtam teljesíteni, mert a részletfizetési lehetőség mellett közben a háromszorosára emelkedett a lakbérem. Ennek következtében rövid idő alatt felszökött a lakbér-tartozásom, és végrehajtás indult ellenünk.

2017 márciusában haladékot kaptam, s mivel végre lett állandó munkahelyem, valamennyi lakbért – 66 ezer Ft-ot – minden hónapban befizettem. 2017 júliusában találtam egy a korábbinál jobban fizető állandó, bejelentett és biztos munkahelyet. Ezt követően sorban megkértem valamennyi szolgáltatótól a részletfizetést, hogy ki tudjam egyenlíteni a tartozásaimat.

2017 szeptemberében a Vagyonkezelőhöz is beadtam a kérelmemet, miután a két másik szolgáltatónál is megadták a részletfizetési lehetőséget. A kérelmek benyújtását megszigorították, a Szociális osztályon kívül már a Családsegítőnek is támogatást kell adnia a részletfizetési kérelmek engedélyeztetéséhez. A III. Kerületi Szociális Osztály azt a választ adta, hogy megfelelek a feltételeknek, a Családsegítő azonban mégsem támogatta a részletfizetési kérelmemet, mivel szerintük a jövedelmünk nem tette volna lehetővé a törlesztést. Így elutasító határozatot kaptam, a kilakoltatásunk előtt mindössze 1 nappal. A végrehajtást megelőző napokban próbáltam segítséget kérni Bús Balázs Polgármester Úrtól is, de sajnos ez sem vezetett eredményre. 

Csupán csak azt szerettem volna, hogy a lakásunkban maradhassunk, ahol a gyermekeimet becsülettel és nyugalomban nevelhetem tovább, valamint azt, hogy lehetőséget kapjak a tartozásaim végleges kiegyenlítésére. Egyik szolgáltatótól sem azt kértem, hogy engedje el a hátralékaimat, mindössze csak annyit, hogy engedélyezzék a tartozásaim részletekben történő kiegyenlítését, valamint a lakásbérleti szerződésem visszaállítását.

Sajnos a végkimenetele az lett az ügyemnek, hogy a kilakoltatás után családok átmeneti otthonába kerültünk, a keresetem 50%-a pedig végrehajtás alá került.

A bútoraink és ingóságaink egy teherautó platóján van és lesz is valószínűleg még jó darabig.

Jól mutatja az ilyen kilakoltatások igazságtalanságát és következetlenségét, hogy jelenleg havonta közel 100 ezer Ft-ot vonnak a fizetésemből, miközben szerintük 30 ezer Ft-os törlesztőrészletet sem tudtunk volna megengedni magunknak…

Az albérlet árak rettenetesen megemelkedtek az elmúlt években, ráadásul sokan nem adják ki szívesen a lakásukat gyermekes családoknak.

Ha tudnak esetleg segíteni, hogy biztos, számunkra is megfizethető helyen lakhassunk, kérem írjanak! A költözéshez, kaucióhoz is nagy szükségünk volna anyagi támogatásra. 

Elérhetőség: Fábián Georgina, [email protected]

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.