Hogyan csatlakozhatsz A Város Mindenkiéhez?

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ha egyetértesz A Város Mindenkié céljaival, és szeretnél te is bekapcsolódni a közös munkánkba, azt többféle módon is megteheted. 2017 őszén átalakítottuk a tagsági rendszerünket és mostantól sokkal szélesebbre tárjuk a csoportunk kapuit mindenki felé, aki szeretne küzdeni a lakhatáshoz való jogért és az emberi méltóságért. Alább arról olvashatsz, hogyan tudsz bekapcsolódni a munkánkba. Várjuk a jelentkezésedet!

dsc08192_kivagva_01_fenyesseggel_kicsi.jpg

Szeretnél többet tudni rólunk? Első lépésként csatlakozz az AVM barátai Facebook-csoporthoz itt, és iratkozz fel a hírlevelünkre (utóbbihoz küldj egy emailt „hírlevél” tárggyal az [email protected] címre)! Így folyamatosan értesülsz majd róla, hogy mit csinálunk épp, és könnyebben tudsz csatlakozni a kezdeményezéseinkhez. 

Ha szeretnél önkéntesként bekapcsolódni a munkánkba, akkor többféle lehetőséged van:

  • Folyamatosan keresünk önkénteseket egy-egy feladatra! Ha például jól tudsz angolul, értesz a designhoz, vagy egyéb speciális tudásod van, akkor szinte biztos, hogy van valami, amiben be tudsz segíteni. Ha rendszeresen szeretnél értesülni, hogy miben tudsz segíteni, csatlakozz önkénteseink levelezőlistájához: írj egy emailt [email protected] címre „önkéntes” tárggyal.
  • Jelentkezhetsz a kampányainkba is! Ez hetente egy szervezői találkozóval jár, amik között mindenki a saját ereje és ideje szerint vállal feladatokat, és ahol mindenki közösen vesz részt a kampánnyal kapcsolatos döntésekben. A kampányoknak saját email-levelezőlistájuk van.

Ha önkéntesként velünk dolgozol, egy idő után az AVM tagjává is válhatsz. Ha valaki részt vesz öt szervezési találkozón (ebbe csak azok a találkozók számítanak bele, ahová nem a saját ügyével kapcsolatban jött el valaki), felkerül a tagjelöltjeink listájára, és az AVM „nagycsoportjának” tagjai megbeszélik, szeretnénk-e tagnak felkérni. Ha az igen mellett döntünk, az önkéntest megkérdezzük, szeretne-e taggá válni. Ehhez az is kell, hogy a jelölt elfogadja az alapelveinket és vállalja a tagsággal járó feladatokat. 

Az AVM tagjaként rajta leszel az AVM-es belső levelezőlistán, részt vehetsz minden AVM-ről szóló döntésben, akárcsak a hetente megtartott nagycsoporton és az elvonuláson (ez egy pár napos közös táborozás, ahol megbeszéljük a stratégiánkat a következő fél évre). Részt kell vállalnod az AVM-es feladatokból, de számíthatsz a többi AVM-es személyes támogatására, tagjává válhatsz az AVM-tagok közösségének, és – elsődlegesen érintett tagoknál – az AVM-es munkádhoz valamennyi pénzügyi támogatást is tudunk nyújtani, ha szükséged van rá. 

Az AVM-hez ugyanis csatlakozhatsz úgy, hogy érintett vagy (bárki érintettnek számít, aki a saját bőrén tapasztalja meg a lakhatási válságot vagy van tapasztalata a lakásszegénységgel vagy hajléktalansággal), és  úgy is, ha szövetséges vagy (vagyis nincs lakhatási problémád, de szeretnél tenni a lakhatási válság megoldásáért). Ahhoz, hogy szövetségesként tag lehess, az is kell, hogy korábban, amikor még önkéntes voltál,  feladatot is vállalj az öt szervezési találkozó alatt, amit teljesítesz. Érintettként ez nem kötelező elvárás. 

Az AVM-ben nincs kvóta arra, hogy milyen arányban legyenek érintett és szövetséges tagjaink, de igyekszünk figyelni arra, hogy minél több érintett tagnak adjunk lehetőséget a csatlakozásra. Amikor taggá válsz, meg fogunk kérni, hogy mesélj nekünk a lakhatási helyzetedről.

Ha valaki egy ideje már tagja az AVM-nek, de úgy látja, hogy mostanában nem tud olyan aktív résztvevője lenni, akkor válhat újra önkéntessé vagy pedig tiszteletbeli taggá. A tiszteletbeli tagság azt jelenti, hogy továbbra is rajta lehetsz az AVM-es levelezőlistán, eljöhetsz az elvonulásra és a belső eseményekre, de (legfeljebb egy éven át) nem muszáj feladatokat vállalnod. Egy évig bármikor visszakapcsolódhatsz az aktív tagságba, utána pedig önkéntesként térhetsz vissza az AVM-be, ahonnan újra kell kezdened a taggá válást. 

Az is lehet, hogy egyelőre nem akarsz önkéntesként vagy tagként részt venni a munkánkban, de van olyan személyes ügyed vagy problémád, amiben az AVM segítségét kérnéd. Ilyenkor is írhatsz nekünk az [email protected] vagy keress meg minket bármelyik elérhetőségünk egyikén!

Ha személyesen ismerkednél meg velünk, várunk nagy szeretettel Találkozási pontunkon minden pénteken 16 és 18 óra között az Auróra közösségi házban (Budapest VIII. ker. Auróra utca 11.)

Fotó: Várady István

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.