Nagy Antal: Nem Aquapark kell a városnak, hanem bérlakásokat kell építeni!

Ez a cikk több mint 6 éves.

Nagy Antal vagyok, A Város Mindenkié tagja, hajléktalan pécsi „LAKOS”… mert „LAKNI” KELL valahol! Mondjuk egy romos ipari épületben víz , villany és fűtés nélkül. Ahogy ÉN IS a párommal és a kiskutyánkkal két évvel az otthonunk elvesztése után. 33 évet ledolgoztam, ahhoz már nem vagyok elég egészséges, hogy RENDES munkám legyen, ahhoz pedig nem vagyok elég beteg, hogy ellátást kapjak. Közmunkás vagyok. A párom munkaképtelen, tolószékben. Kitalálták?! NEKI IS csak csak a 22 ezres segély jár… Összesen HETVENHATEZER forint kettőnknek! Éhen halni sok, lakbért, rezsit fizetni KEVÉS. 2015-ben a kormány TÖMEGÉVEL szüntette meg a szociális ellátásokat és juttatta a tönk szélére és tette földönfutóvá a LEGszerencsétlenebb embereket!

blog3_13.jpg

Pécsett is LEGALÁBB 1500-an vagyunk hajléktalanok és az országban NÁLUNK, Pécsett a legmagasabb az utcán élők aránya, mert télen is csak legfeljebb 300 ember juthat be szállóra. Ezeken a számokon MINDIG meglepődnek a emberek , amikor beszélgetünk velük: „Tetszenek emlékezni , hogy bezárt a szén és uránbánya? Bezárt a bőrgyár, a gépgyár, nincs már szénelosztó, nincs már ipar. De ROMOK azok VANNAK! És VANNAK a telkes övezetben a fabódék, vannak a mecseki barlangok. Vagy a távfűtés kanyargó vezetékei. OTT húzzák meg magukat, AZÉRT nem szembetűnő, hogy EKKORA a probléma.” 

Mert a pécsi önkormányzat az országban az ELSŐK között hozta meg a hajléktalanokat a belvárosból és a felújított parkokból kitiltó rendeletét. A sajtóban pedig SORRA jelennek meg a minket megbélyegző cikkek. Kedvenc kampánytémái vagyunk a kormánypártnak. A belvárosba már csak az megy, akinek mindegy milyen bírságot kap. Remekül lehet rájuk mutogatni: NA, a pécsi csövesek! De hogy amúgy MENNYIEN küzdenek naponta a túlélésért TISZTESSÉGGEL, RENDES otthon nélkül, arról FOGALMUK sincs!

Amióta a Város Mindenkié tagja vagyok Pécsett, azóta már tudom, NEM CSAK Nekem rossz! ROSSZ a pécsi vagyontalan családoknak, ROSSZ a banki hiteles kilakoltatottaknak, ROSSZ az albérletet kereső diákoknak, MERT van olyan városrész , ahol az elmúlt két évben DUPLÁJÁRA nőttek az albérlet árak, AMIÓTA a pécsi önkormányzat a VILÁG Legjobb üzletét a külföldi diákokban látja. Közben ESZÉBEN SINCS foglalkozni a helyiek lakhatásával. TÖBB EZREN várnak szociális bérlakásra , de a város a bérlakásaitól csak szabadulna! Mindegy, hogy megveszik, vagy csak az enyészeté lesz lakatlanul, PÉNZT a lakásokra csak akkor költ, ha az EU utalja. De úgy tűnik, NEM UTAL ELEGET, mert a lakások egynegyede , több mint ezer lakás NEM EMBERHEZ MÉLTÓ OTTHON! Egész családok, csecsemőtől a nagymamáig küzdenek asztmával a penész miatt. Van, ahol az emeletről már kiköltöztek életveszély miatt, de a földszintiek még kapják a lakbércsekket. A szippantós autó sarkon fordul, mert a budit már csak az „anyag„ tartja össze.

EZ IS PÉCS. A csilli-villi – Baranya gyöngye – a kutúra fővárosa. 

Kinek számítanak ők, akikkel már szerződést sem köt az önkormányzat, csak megtűri őket ezekben a viskókban?! Ha majd dózerolás lesz, mennek ahova akarnak. EZ EGY HAJLÉKTALAN NEMZEDÉK! Jogok, elismerés és tisztelet nélkül.

Mert több joga van egy nádirigónak, amikor fészket épít, egy belvárosi pincsikutyának, amikor a dolgát végzi, az erdőszéli vadnak, amikor a kirakott kukában turkál, a galambnak , amelyik a városháza eresze alatt lakik, MINT NEKEM, hajléktalanná vált ÁLLAMPOLGÁRNAK!

Itt KÁOSZ van! A mutyizós tanácsadói béreket szüntesse csak meg a kormány!

ÉN is tudok tanácsot adni Pécsnek és a Kormánynak!

NEM AQUAPARK kell a városnak!

NEM műjégpálya a hegytetőn.

Meg hupi-lila LED-es kivilágítás a TV-toronyra.

Vagy a legújabb Rolls Roys buszok … kínai díszkövek .. dizájn párakapuk…

HANEM BÉRLAKÁSOKAT KELL ÉPÍTENI! 

A közmunkáért IGAZSÁGOS BÉRT FIZETNI, aki beteg azt SEGÍTENI, aki fedél nélkül van, annak OTTHONT ADNI, EMBERSÉGES ORSZÁGOT ÉPÍTENI! 

Fotó: Vörös Anna

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.