A szociális szakembereket is várjuk a Lakásmeneten!

Ez a cikk több mint 6 éves.

20170904_page_cover_sarga_kicsi.png

A Város Mindenkié 2017. október 14-én szombaton 14 órától szervezi meg a 7. Lakásmenetet, amelynek alcíme: Csak együtt vagyunk erősek! Szeretettel hívunk és várunk erre az eseményre Titeket, szociális szakembereket is! Tavaly nagyon sok civil szervezet és egy-két ellátó szervezet is csatlakozott hozzánk, így reméljük, ebben az évben még több csoport, mozgalom és szervezet képviselteti majd magát a meneten. Arra kérünk, hogy ha számotokra is fontos a lakásszegénység megszüntetése, szervezetileg csatlakozzatok a menethez. Eddig már ebben az évben is közel 30 szervezet jelezte a csatlakozását.

Idén kiemelt figyelmet szeretnénk fordítani arra, hogy a szociális szakma is képviseltesse magát a meneten és örülnénk, ha hajléktalanellátó intézmények is a korábbinál sokkal nagyobb számban vennének részt. Célunk, hogy a milliókat érintő lakhatási válságot ne lehessen elhallgatni és végre megfelelő állami és önkormányzati válaszok szülessenek. Mindannyiunknak nagy szüksége van most egymásra!

Jó lenne ha az ellátórendszer tagjai – az ellátott emberek és a szociális munkások – közösen tudnának megjelenni a meneten, kiállva együtt azért a közös célért, hogy mindenki számára elérhető legyen a méltó és megfizethető lakhatás!

A szociális munkások etikai kódexének egyik alaptézise, hogy nyomást kell gyakorolni a döntéshozókra és fel kell hívni a társadalom figyelmét a szociális problémákra, így a lakhatási válságra és a hajléktalanságra, mint annak legszélsőségesebb megnyilvánulására. Kérjük ennek szellemében, gyertek el a menetre minél többen az intézményeitekből és – amennyiben lehetséges – csapattá szerveződve mozgassatok meg minél több hajléktalan ügyfelet is.

A Lakásmenet eseményét itt találjátok: https://www.facebook.com/events/338797333243502/

Ha szervezetileg csatlakoznátok a menethez, kérjük, töltsétek ki ezt a jelentkezési lapot 2017. október 10-ig: https://goo.gl/forms/kym5GYosISmJjnTq1

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.