„Az érintettektől elnézést szeretnék kérni a történtekért”

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Város Mindenkiét az elmúlt években többen keresték már fel az Üdvhadsereg Bajnok utcai női szállójának lakói közül, hogy elpanaszolják az ott uralkodó megalázó bánásmódot, de eddig még senki nem mert ez ellen nyilvánosan fellépni. Az egyik volt lakó összeszedte a bátorságát és a nyilvánosság elé tárta ezeket a panaszokat. Írásunkra az Üdvhadsereg vezetője is válaszolt, melyet itt lehet elolvasniViszont válaszunkat itt lehet olvasni, amelyre az alábbi levelet kaptuk kézhez. A folytatásról ugyanúgy be fogunk számolni a blogunkon.

blog2_31.jpg

Igen tisztelt Város Mindenkié csoport!

Köszönjük 2017. július 27-i írásukat. Tudomásul vesszük, amit kifejtettek, és biztosítjuk önöket, hogy kifogásaikat komolyan vesszük és kivizsgáljuk, tisztázzuk, és reagálunk rá. Az érintettektől elnézést szeretnék kérni a történtekért. Nem akarjuk, hogy a lakóink ily módon kapjanak választ, sem azt, hogy így bánjanak velük.

Lakóink egyéni jólléte az Üdvhadsereg számára magas prioritással bír. Egy intézménybe való belépéssel ez természetesen kissé korlátozódhat az többiek javára (házirend), de soha nem vezethet olyan tapasztalatokhoz, amilyeneket az érintettek idéznek. A szociális munka etikai kódexe a mi intézményeinkben is kötelező.

Önök felhívnak minket, hogy belső vizsgálatot indítsunk az előfordultak kapcsán. Biztosítjuk önöket, hogy ez már elkezdődött, mielőtt az önök cikke megjelent volna. Erre azt követően került sor, hogy konkrét tényekről tájékoztattak. A hibás magatartás kiemelt kérdés számunkra és megnyugtató megoldásokat keresünk, továbbá a szükséges lépéseket megtesszük. Biztosíthatom önöket, hogy ebben az egész intézmény és a lakók javát is fontosabbnak tartom, mint a munkatársak helyzetét és jóllétét.

Nem akarjuk kivonni magunkat a beszélgetés alól. A szabadságolások miatt azonban elhúzódik a vizsgálat folyamata. Azt javasoljuk, hogy a 38. héten jelentkezünk önöknél egy beszélgetésre.

Szívélyes üdvözlettel, 

Bernhard WITTWER őrnagy
A magyarországi Üdvhadsereg vezetője

Kedves Bernhard WITTWER őrnagy úr!

Nagyon szépen köszönjük a válaszát és a lehetőséget, hogy a szeptember 18-i héten személyesen is találkozzunk ebben az ügyben. Válaszukat ugyanazon a felületen nyilvánosságra fogjuk hozni, ahol a korábbi levelezést is.

Üdvözlettel,

A Város Mindenkié

Fotó: B. Molnár Béla

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.