Vécére mindannyiunknak szüksége van

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Varos Mindenkié, kedves lelkes Társaság, 

Örömmel és teljes egyetértéssel olvastam szórólapjukat, amit július 12-én a Széchenyi téren a kezembe nyomtak. Milyen jó, hogy valaki ezzel is foglalkozik! Bár ahhoz képest, hogy mi mindent tettek már, nem sok mozdult ezen a téren. A korábban meglévő wc-ket is bezárták. 

klari_neni_kicsi.jpg

Fiatalabb koromban a férjemmel többször jártunk nyugaton, pl. Svájcban, Hollandiában. Volt az utcán közvécé, jó minőségű, ingyenes, akadálymentes, vagyis éjjel-nappal nyitva volt, nem őrizte senki. S tiszta volt. 

Itthon egy vidéki nagyvárosunkban volt évekkel ezelőtt ilyen élményem; a lányommal és unokámmal mentünk vásárolni, s nekem hirtelen szükségem lett volna wc-re. Tudtam, hogy nem messze,·a parkban van. Odaértünk; s zárva volt. Mit ér akkor? 

A tisztaság érdekében talán el lehetne helyezni 1 vödröt és felmosót, hogy ha szükséges fel tudják maguk után takarítani, hisz otthon is ezt tennék. 

Hol legyenek? Parkokban, játszótereken, aluljárókban. Helyenkint van, de kevés! 

Azt hiszem, míg valamelyik döntéshozónk személyes élményként meg nem tapasztalja ennek szükségességét, addig nem történik semmi. Jó lenne, ha ezt nem kellene megvárni. Szidjuk a hajléktalanokat. De hova menjenek? A vendéglátó helyekre „csak ezért” nem engedik be őket. 

De nemcsak nekik kell – valamennyiünknek. Munkájukhoz sok sikert, mielőbbi eredményt kívánok! 

2017. július 15.

Molnár Miklósné

CSATLAKOZZ A KÖZVÉCÉKET BUDAPESTRE! KAMPÁNYHOZ!

 

ÍRD ALÁ A PETÍCIÓT! >>>

 

Kövesd a Facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/kozveceketbudapestre/

 

Ha szeretnél velünk aláírást gyűjteni vagy bekapcsolódni a kampányba, írj emailt ide: [email protected]

 

Segíts, hogy minél több emberhez eljusson a kezdeményezésünk! Oszd meg a petíciót a Facebookon, posztold csoportokban és levelezőlistákon!

 

Töltsd le a petíciót, gyűjts rá aláírásokat és add le a találkozási pontunkon (minden pénteken 15-17h Blaha Lujza tér) vagy küldd el nekünk postán! (postacím: A Város Mindenkié, Budapest 1016 Pasaréti út 101)

 

A petíció nyomtatható változata innen letölthető

 

A petíció linkje: https://www.peticiok.com/kozveceket_budapestre

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.