Hódmezővásárhely környékén keres megfizethető lakhatást egy család

Ez a cikk több mint 6 éves.

FRISS INFORMÁCIÓ: 2018. április 30-ig maradhatnak, utána utcára kerül a Varga család. El vannak keseredve, mert a drága albérletbe költözésre nincs anyagi fedezetük. Házi szárnyasaik vannak, ami nagy segítséget jelent a megélhetésükhöz. Olyan kertes házra vagy a városhoz közeli tanyára lenne szükségük, ahol jószágot is lehet tartani. Az önkormányzat nem tud segíteni. Van egy fogyatékkal élő lányuk, aki időközönként és szünetekre haza tud menni.

Csoportunkon keresztül kért segítséget a hódmezővásárhelyi Varga család, akiket jelenlegi albérletük elvesztésével a hajléktalanná válás fenyeget. A Varga házaspár jelenleg egy városszéli lakásban él, ahol időnként fogadni tudják fogyatékos otthonban élő lányukat, de a főbérlő nemrég azt mondta nekik, hogy  hagyják el albérletüket, mert értékesíteni szeretné az ingatlant. Vargáéknak nincs pénzük megvenni az ingatlant, és egyelőre máshova sem tudnak menni.

hodmezo.jpg

A család hetek óta keres albérletet, de alacsony jövedelmük és a magas albérletárak, valamint a mindenhol általános két-három havi kaució miatt egyelőre nem látják, hova tudnának menni, ha jelenlegi lakásukból ki kell költözniük.

A házaspár mindkét tagja akadályozott a munkavégzésben, ezért jövedelmük alig több, mint amit rokkantnyugdíjként az államtól kapnak. Ez azonban nem elég arra, hogy fedezzék alapvető kiadásaikat. Éva mozgáskorlátozott, csak kerekesszékkel tud közlekedni, emellett halláskárosodott is. János több tartós betegsége, például cukorbetegsége miatt gyógyszereket kell szedjen, naponta háromszor kell szúrja magát inzulinnal.

A házaspár 15 éves kislánya fogyatékos, egy értelmi sérültek számára fenntartott bentlakásos intézményben él, ahonnan időnként hazajöhet családjához, feltéve, hogy az intézményen kívül biztosítva van a lakhatása. A házaspár attól tart, hogy otthonuk elvesztésével lányukat is ritkábban láthatnák.

Vargáék az évek során többször pályáztak a hódmezővásárhelyi önkormányzathoz önkormányzati lakásra, de mindig elutasították őket. Mióta a főbérlő jelezte, hogy ki kell költözniük, folyton albérletet keresnek, de a magas albérletárak és a kaució miatt egyelőre nem látják, hova tudnának menni. A család most abban bízik, hogy állampolgárok segítségével sikerül annyi pénzt gyűjteniük, hogy egy Hódmezővásárhely környéki falura vagy közművesített tanyára albérletbe tudjanak költözni, hogy jószágaikat tudják tartani, és ahol továbbra is fogadni tudják az otthonból hazalátogató gyermeküket.

Ha segítenéd a családot, hogy ne veszítsék el lakhatásuk, erre a számra tudsz utalni:

Varga János 11773353-06126432 (OTP)

Ha fel tudsz ajánlani megfelelő ingatlant, kérjük hívd a családot: 06-70 230-5524

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.