A szükség nem kérdez – Hruskó Erika beszéde a közvécékért

Ez a cikk több mint 6 éves.

A szükség az nem kérdez, nem gondolkodik. Az embert elkapja és menni kell.

lletve csak kellene, mert sokszor az ember, ha közlekedik a városban nincs hová elmenni. Kerekesszékesként az embert pedig hatványozottabban érzi a gondokat. Miért kell nekem bemenni a plázákba, ha nem arra van utam, hogy el tudjak menni viszonylag akadálymentes, viszonylag rendben tartott wc-re? Azonban ez sem megoldás sokszor, mert a mozgássérült wc-k zárva vannak a kulcs pedig valakinél. Akkor megindul a kulcs utáni futkorászás, kérdezősködés, keresés. Miért kell tudnia a fél plázának, hogy én wc-re szeretnék menni?

blog5_4.jpg

Miért egy biztonsági őr enged be a wc-re, aki kamerából nézi meg, hogy tényleg kerekesszékesként jogosult vagyok-e használni azt a zárt illemhelyet? Azért, hogy öt perc után, rám engedje a következő használót. Pedig öt perc sem telt el, hogy engem beengedett.

Szeretnék én is egyszerűen, csak úgy begurulni egy tisztán tartott wc-be, ami számomra is használható, bárhol, amerre járok. Anélkül, hogy külön útvonaltervet és időbeosztást kelljen megterveznem, és ahhoz tartanom magam, ha nem akarok nagyobb gondokat magamnak.

Akadálymentes, tiszta, őrzött, gondozott közvécéket szeretnék, még az én életemben és nem az unokám életében!

Fotó: Várady István

CSATLAKOZZ A KÖZVÉCÉKET BUDAPESTRE! KAMPÁNYHOZ!

 

ÍRD ALÁ A PETÍCIÓT! >>>

 

Kövesd a Facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/kozveceketbudapestre/

 

Ha szeretnél velünk aláírást gyűjteni vagy bekapcsolódni a kampányba, írj emailt ide: [email protected]

 

Segíts, hogy minél több emberhez eljusson a kezdeményezésünk! Oszd meg a petíciót a Facebookon, posztold csoportokban és levelezőlistákon!

 

Töltsd le a petíciót, gyűjts rá aláírásokat és add le a találkozási pontunkon (minden pénteken 15-17h Blaha Lujza tér) vagy küldd el nekünk postán! (postacím: A Város Mindenkié, Budapest 1016 Pasaréti út 101)

 

A petíció nyomtatható változata innen letölthető

 

A petíció linkje: https://www.peticiok.com/kozveceket_budapestre

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.