Élet település szintű lakcímmel

Ez a cikk több mint 6 éves.

A lányom történetét mesélem el. Úgy alakult az életünk, hogy jelzálogtartozás miatt eladtuk a vidéki házunkat. December 1-jén beköltöztünk a fiam önkormányzati lakásába. Én minden gond nélkül bejelentkeztem, de mivel a lányom nem vér szerinti testvére a fiamnak. csak településszintű kártyát kaphatott.

telepules.jpg

Az első megalázás a bőrgyógyászaton érte, ahol a recepciós hölgy közölte, hogy hajléktalant nem fogadnak. Mindezt úgy tette, hogy rengetegen álltak a sorban. Ő hazajött sírva, én nem hagytam annyiban. Felhívtam a Bőrgyógyászatot, ahol azt mondták, hogy természetesen fogadják. Másnap visszamentem vele, érdekes módon már nem kérték a lakcímkártyát.

Január 10-én az OTP-nél számlát nyitottunk, valamint lakástakarék-szerződést kötöttünk a nevére. Három hónap múlva kapott egy levelet, hogy nem kaphatja meg az állami támogatást, mert nincs bejelentett állandó lakcíme. Bementünk,csináltunk egy átruházást az én nevemre. A szerződést kiküldték nekünk, a havi 20.000 forintot vonták a lányom fizetéséből.

Két hónap múlva kaptunk egy levelet, hogy az átruházás sem lehetséges, állandó lakcím hiányában. Így újból bementünk az OTP-be, 2 óra alatt megszüntették a lányom szerződését, én kötöttem egyet 4 évre. Javasolták, hogy írjak végrendeletet, ha velem valami történik, hozzájuthasson a pénzéhez.

Ha neked is problémát jelent a lakcímbejelentés és szeretnéd, ha igazságosabb lenne a lakcímszabályozás, csatlakozz Lakcím Önsegítő Csoportunkhoz!

Email: [email protected]

Kérdésed van? Tedd fel a lakcím érdekvédelmi fórumban a Facebookon!

 

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.