FELHÍVÁS: Civilség és politika / civil politika

Ez a cikk több mint 6 éves.

Civil vagy és politizálsz? Civil vagy, de nem politizálsz? Civil vagy, ezért nem politizálsz? Egyszerűen csak foglalkoztat civil társadalom és politika viszonya? Itt a lehetőség, hogy a szélesebb nyilvánosság előtt is bemutasd a munkádat, illetve másokkal is megvitasd az elképzeléseidet civilség és politika kapcsolatáról! A Város Mindenkié csoport és a Közélet Iskolája idén is megrendezi – immár a hatodik – közösségi nyári egyetemét. Az idei témánk: Civilség és politizálás kapcsolata, a civil politizálás lehetősége.

blog_141.jpg

A rendezvényen lehetőséget biztosítunk civil szervezetek, állampolgári kezdeményezések és mozgalmak számára, hogy bemutassák, hogy a tevékenységük hogyan teremt kapcsolatot civil társadalom és politika között vagy épp hogyan értelmezi újra civilség és politika fogalmát, illetve a két fogalom viszonyát.

Tapasztalataink szerint nagyon sokféle módon gondolkodunk ezekről a fogalmakról Magyarországon és a mindennapokban nem könnyű az eltérő elképzelések talaján párbeszédet folytatni, tényleges tevékenységet megvalósítani pedig még nehezebb. Az idei nyári egyetemünk ezen a helyzeten szeretne változtatni azzal, hogy lehetőséget és fórumot biztosít az eltérő nézőpontok tisztázására, illetve ütköztetésére és a gyakorlatban megvalósított tevékenységek tapasztalatainak megismerésére.

A vendégprogramok formája teljesen szabad, lehet jelentkezni műhelyfoglalkozás megtartásával, művészeti vagy egyéb kreatív kezdeményezések bemutatásával, kerekasztal-beszélgetés megszervezésével, filmvetítéssel, vagy bármilyen más programmal, ami a nyári egyetem témájához illeszkedik. Mindenkit arra biztatunk, hogy a nyári egyetem többi résztvevőjét aktívan bevonó bemutatkozási formát válasszon.

Időpont: 2017. augusztus 26-27. (szombat-vasárnap) 10-18h
Helyszín: Gólya Szövetkezeti Presszó – Budapest, 8. kerület, Bókay J. u. 34.

Vidékről érkező szervezetek tagjai számára tudunk utazási támogatást adni, és a rendezvény mindkét napján meleg ebédet biztosítunk a résztvevőknek.

Jelentkezni a megtartandó program és a jelentkezést benyújtó szervezet/csoport/kezdeményezés rövid bemutatásával lehet. Kérjük, hogy jelentkezéskor mutassátok be a tervezett program formáját/módszertanát is!

A jelentkezéseket 2017. július 1-ig várjuk a [email protected] címre.

További információ: Dósa Mariann, 06 70 509 8510, [email protected]

Fotó: Várady István

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.