Kérem embertársaimat segítsenek, hogy ne kerüljünk utcára!

Ez a cikk több mint 6 éves.

segitseg.jpgNagymengyi Józsefné vagyok. 25 éve lakom albérletben, ahol egyedül neveltem fel gyermekeimet. Nem volt segítségem, lehetetlen volt saját otthonról vagy önkormányzati lakásról álmodni. Egyrészt mert a keresetemet felemésztette az albérlet fenntartása, normális bejelentett állásban nem tudtam elhelyezkedni, ahol esetleg lett volna esélyem, hogy a banktól hitelt vehessek fel. Így kénytelen voltam elfogadni, hogy albérletben éljek családommal, ahol jóval több lakbért fizettem, mint egy hitel törlesztése lett volna.

Jelen pillanatban két felnőtt fiammal közösen bérlünk lakást. Én 60 éves koromra nagyon beteg lettem, ízületi szűkület lett a térdemben és vénás elégtelenség a lábaimban. Sokáig járni sem tudtam, nyugdíj előtti segélyt kapok 38 000 forintot. A kisebb fiam 2016 novembertől munkanélküli lett, eltelt pár hónap amíg munkát talált, addig 22 800 forint segélyt kapott. Az idősebb fiam volt a támaszunk, akinek jó munkája volt, amit szeretett csinálni. Területi képviselő volt két cégnél, gond nélkül ki tudtuk fizetni pontosan a lakbért és a rezsit. Sajnos 2016. december 6-án olyan dolog történt, amire senki nem számított. Túl nagy nyomás nehezedett rá a munkával kapcsolatban és egyéb magánéleti problémája is adódott. Összeomlott az idegrendszere, néhány hétig pszichiátrián kezelték. Ezért elvesztette a munkáját, már másnap felmondtak neki.

Ott maradtunk egy fillér nélkül teljesen kilátástalanul, nem tudtuk fizetni rezsit az ünnepekben is nélkülöztünk. Nem kapta meg a novemberi fizetését sem. A munkáltatónak csak arra volt gondja, hogy azonnal szolgáltassuk vissza a céges autót meg a laptopot, meg sem várva, hogy ki jöjjön a kórházból. Sajnos azóta sem tudtuk helyre hozni az elmaradásunkat, elég hosszúra nyúlott a betegsége és munkanélküli segélyt kapott. A kisebb fiam közben talált munkát, 120 000 forint a fizetése, de a kettőnk pénze nem volt elég, hogy behozzuk az elmaradásunkat.

Közben inkasszót tett a NAV is a számlánkra, amivel szinte lehetetlenné tették az életünket. Sajnos lelaktuk a két havi kauciót és május hónapban nem tudtuk kifizetni az aktuális havi díjat, ezért felmondtak nekünk május 25-én írásban is, amiben felszólítottak, hogy nyolc napon belül hagyjuk el a lakást. Én mindent megpróbáltam: a Nyugodt Szív Alapítványtól kaptam is segítséget, kifizették egy havi lakbérünket és rezsinket, de az önkormányzat is segített rendkívüli segéllyel, csak sajnos kevésnek bizonyult. Most már mind a két fiú dolgozik, kellene még egy kis idő és nyugalom, hogy rendbe jöjjünk.

Tisztelettel kérem embertársaimat segítsenek, hogy ne kerüljünk utcára! Számunkra ez már a vég lenne azok után, amin keresztül mentünk. Becsületes szorgalmas gyermekeim vannak, nem ilyen sorsot érdemel a családom. Hálásan megköszönném, ha valaki anyagi segítséget tudna nyújtani. Közel 400 000 forint a tartozásunk ami 3 havi lakbér és 2 havi rezsi tartozás. kb ennyit kellene fizetni akkor is ha másik lakásba költözünk. Bármilyen lehetőség érdekel, esetleg valamilyen lakhatási megoldás is.

Bankszámla számom: FHB Bank 18203703-01585146-10010017
Elérhetőségeim: [email protected], 06 30 685 3229

FRISSÍTÉS!

Kedves Barátaink!

Gondolkodtam rajta, hogy használhatom-e ezt a megszólítást, de úgy gondolom, hogy olyan baráti gesztust nyújtottak felénk, hogy talán nem sértek meg ezzel senkit. Eleinte ódzkodtam attól, hogy ilyen formában kérjek segítséget, de már nem bánom, mert olyan csodálatos és önzetlen embereket ismerhettem meg, hogy nem is gondoltam volna a mai világban, hogy léteznek még ilyen emberek.

A pénzen kívül, amivel segítettek még akkora pluszt nyújtottak emberségből, amiről álmodni sem mertem volna. Végtelenül hálás vagyok mindenkinek aki segített és szeretném nagyon nagyon megköszönni, nélkülük nem sikerült volna lakásba költözni. El sem merem képzelni, mi lett volna a történetünk vége.

Óriási Hála és Tisztelet A Város Mindenkié tagjainak, a Nyugodt Szív A Lakhatásértnak és azoknak az embereknek, akiknek szeretet van a szívükben és mindent megtesznek, hogy segítsenek a bajba jutottakon. Sikerült! Megvan a bérleti szerződés, kulcs a kezünkben, költözhetünk!

KÖSZÖNÖM!

Üdvözlettel,
Nagymengyi Józsefné

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.