Más követte el a bűncselekményt, mégis rajtam hajtják be

Ez a cikk több mint 6 éves.

Csécsei Ilona öt gyerek édesanyja, fotós aktivista, nagyon sokat segít számos civil szerveződésnek, többek között A Város Mindenkiének és a Közélet Iskolájának is. Most neki van szüksége segítségre, kérjük, támogassátok őt!

„A történet arról szól, hogy én és gyermekeim otthagyva csapot-papot a bántalmazót elhagytuk 2010 decemberében. Ő már a karácsonyt egyedül töltötte, mi pedig albérletben nyugodtabb körülmények között folytattuk életünket.

ica.jpg

Ezen idő alatt a házban maradt férfi a közüzemi számlákra hátralékot halmozott fel, persze a szolgáltatók engem találtak meg. Ennek története 2014 októberétől érdekes. Mivel házunkra CHF jelzáloghitelt vettünk fel 2008-ban, hogy majd abból korszerűsítünk. Persze, mint a legtöbb devizahitelesnek, nekünk is bedőlt a hitelünk. A Nemzeti Eszközkezelő Zrt átvette a házunkat.

Én és lányaim továbbra is Budapesten albérletben élünk, az apa-élettárs maradt a házban. Jött tőle email, hogy nem tudja befizetni a bérleti díjat, ami havi 9750 forint, segítsem ki ezzel az összeggel. Ez így ment hónapokig. Miután 2015 szeptemberében kérdőre vontam, hogy mikor látom a béreli díjak összegét, mert a gyerekek számára az iskolai holmikat vásárolnám, jött az email tőle, hogy külföldön van, ott dolgozik.

Ekkor mentem be a FŐGÁZ Zrt-hez, hogy a gázszámlára ránézzek. Ledöbbentem, hogy 134 000 forint gázdíj tartozás van. Ezt 11 havi részletre kifizettem.  Az Eszközkezelőnél felmondtam a bérleti szerződést, 2015. november 5-én, majd december 9-én az átadás-átvételnél láttuk meg az áram szabálytalan vételezését. A rendőrségi feljelentés tőlem is és a Nemzeti Eszközkezelő részéről is megtörtént.  2017. április 11-i dátummal érkezett meg a Nemzeti Eszközkezelő levele, hogy 292.500 forint kötbért kell megfizetnem.

Voltam bent az ELMŰ-nél, 6 havi részletet ajánlottak, de mondtam nekik, hogy nem tudnám 34.500 forintjával kifizetni. Időközben a közjegyzőnél is voltam, összeírtam a kifizetett közüzemi számlák összegét és készül a fizetési felszólítás. Ha a fizetési meghagyásnak ha lesz is eredménye, az nem belátható időn belül fog megvalósulni és nekem a még fennálló tartozást ki kell fizetnem. Más követte el a bűncselekményt, de rajtam hajtják be. Nincs méltányosság, nincs 24 havi részletfizetés. 6 hónap van, de ha még jó indulat és az ELMŰ belső szabályzati szerint kérelmezhető hosszabb idő a törlesztésre, akkor is meg fog viselni bennünket a kár kifizetése.

Segítséget szeretnék kérni az átmeneti pénzzavarban. A továbbiakban be fogok számolni, a segítőkről és arról is, hogyan alakul a további életünk. Amiért kérem ezt, a negyedik lányom érettségizik, a kilencedikes lányom is jól tanul, de látom rajta, hogy az apja által okozott és rám terhelt anyagi kiadások miatt nyugtalan.

Köszönettel,

Csécsei Ilona

Telefonszám: 06308508102
FHB Bank számlaszám: 18203332-01318911-10010011

Fotó: Csoszó Gabriella

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.