„Újra otthont szeretnék biztosítani a fiaimnak”

Ez a cikk több mint 6 éves.

Krisztina vagyok, 38 éves.Három fiam van, egy 19 éves, egy 14 éves és egy 11 hónapos. Budapesten éltem, de jelenleg vidéken tartózkodom egy védett krízis központban a 11 hónapos kisfiammal. Szeretnék visszamenni Budapestre a fiaimhoz és újra velük együtt élni, ahogy pár hónappal ezelőtt is. Sajnos segítségre van szükségem ahhoz, hogy újra otthont tudjak biztosítani a fiaimnak és magamnak. Ezért fordultam Önökhöz mert végső elkeseredésemben, mert úgy látom, hogy csak ilyen módon tudok tovább lépni.

blog1_5.jpg

Sajnos önhibámon kívül kerültem ilyen helyzetbe, mivel elveszítettem az albérletemet. Segítségért fordultam a helyi önkormányzathoz is (XVIII. ker.), ahol elutasítást kaptam több esetben is. Kértem az önkormányzatot, hogy egy krízislakással segítsenek, de erre az volt a válaszuk, hogy ha nem égett le a házam, akkor nem tudnak segíteni, mert lehet, hogy ez nekem krízishelyzet, de nekik nem. Nyújtottam be pályázatot a kérésükre, de arra is elutasítást kaptam. Felajánlottam az Önkormányzatnak egy olyan lehetőséget is (mivel tudomásom van arról, hogy nagyon sok lakás áll üresen évek óta és így jobban romlik az állapotuk), hogy ha adnak egy rosszabb állapotban lévő lakást, akkor önköltségen felújítom, ahogy a szerződésben megállapodnánk. Erre is elutasító választ kaptam. Tehát az önkormányzattól semmiféle segítséget nem kapok!

Várólistán vagyok anyaotthonokban és családok átmeneti otthonában is!

Sajnos semmi más lehetőségem nincs arra hogy újra együtt tudjak élni a fiaimmal és otthont tudjak teremteni, csak az, ha segítséget kérek valamilyen formában, akár egy kezdő albérlet támogatással, akár önkormányzati bérlakás hozzásegítéséhez, a közös életünk folytatásához.

Segítségüket előre is köszönöm!

Terenyi Róbertné (Krisztina)
Budapest Bank 10100778-14959000-01004007

Fotó: Csoszó Gabriella

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.