Önkéntes szociális munkást keresünk!

Ez a cikk több mint 7 éves.

Önkéntes szociális munkást keresünk A Város Mindenkié csoport női munkacsoportja, a Hajléktalan Nők Egymásért Mozgalom (HANEM) és az Utcajogász Egyesület közös munkájához.

egyutt_1.jpg

A HANEM és az Utcajogász közel két éve dolgozik együtt olyan emberekkel, akiknek családjából szegénységük, lakhatásuk bizonytalansága miatt már kiemelték gyereküket, vagy a kiemelés veszélye fenyegeti őket.

A HANEM minden pénteken tart munkacsoport találkozót, ahol közösen alakítjuk ki, hogy milyen érdekvédelmi lépéseket tegyünk a hajléktalan vagy lakhatási szegénységben élő tagjaink ügyében. Az érdekvédelmi munka jogi támogatását pedig az Utcajogász végzi jogi tanácsadás, esetenként pedig képviselet biztosításával.

Az érdekvédelmi munka és a jogi támogatás mellett azonban szükségesnek látjuk olyan szociális szakember bevonását is, aki hozzánk hasonlóan önkéntes munka keretében vállalná, hogy szociális munkát végez azokkal a nőkkel, akik azért küzdenek, hogy gyereküket ne emeljék ki, vagy a kiemelést követően családjukba visszagondozhassák őket.

Ha egyetértesz A Város Mindenkié értékeivel, rendelkezel legalább 2-3 év szociális munkában szerzett tapasztalattal és szívesen segítenél nekünk, küldd el motivációs leveled az Utcajogász Egyesületnek az [email protected] címre. Ha kérdésed merülne fel, bátran írj nekünk!

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.