Elítéljük az erőszakot és követeljük az elkövetők felelősségre vonását!

Ez a cikk több mint 7 éves.

A Migráns Szolidaritás csoport (MigSzol) február 20-án nyilvánosságra hozott több személyes vallomást, amelyekben a magyar határt átlépő menekültek számolnak be az őket érő brutális erőszakról. A Város Mindenkié csoport a MigSzol megalakulása óta szoros, baráti kapcsolatot ápol a bevándorlók és menekültek jogaiért és egyenlőségéért küzdő aktivistákkal; a kezdetektől képzésekkel, tapasztalatcserékkel és egymás melletti kiállással segítjük egymás munkáját. Ez következik az AVM egyik legfontosabb alapelvéből, mely szerint minden helyzetben szolidaritást vállalunk az elnyomott helyzetű társadalmi csoportokkal.

migszol_logo.png

Szégyenletes, hogy a magyar állam, ahelyett, hogy támogatná az életveszély és a meghurcoltatás elől menekülő embertársainkat, kegyetlenül bántalmazza őket. Szeretnénk a legmélyebb együttérzésünkről biztosítani az áldozatokat és szolidaritásunkról biztosítani őket és az őket segítő aktivistákat.

A magyar államtól pedig követeljük, hogy haladéktalanul vizsgálja ki a történteket és vonja felelősségre az elkövetőket. A további erőszaknak pedig szabjon gátat megfelelő ellenőrző intézkedések bevezetésével.

A magyar határ jelentse újra a biztonság és a befogadás ígéretét és ne az embertelen erőszak fenyegetését.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.