Átfogó vécéügyi koncepción dolgozik a főváros – de meddig?

Ez a cikk több mint 7 éves.

Az Index 2016 decemberi riportja szerint a Fővárosi Önkormányzat már tavaly elkezdett kidolgozni egy átfogó koncepciót a fővárosi vécéhelyzetre, aminek részeként a főváros fölvenné az önként vállalt feladatok körébe az illemhelyekkel kapcsolatos teendőket. Mi ezt a hírt nagy örömmel üdvözöltük!, ezért 2017. január végén nyílt levélben fordultunk Tarlós István főpolgármesterhez a fővárosi nyilvános illemhelyek ügyében, hogy megtudjuk, hogyan áll az önkormányzat ebben a kérdésben. Alább közöljük a főváros válaszát megkeresésünkre.

vece_1.jpg

Tisztelt Levélíró! Tisztelt Címzett!
 
Köszönettel vettük nyilvános a fővárosi nyilvános illemhelyekkel kapcsolatban, Tarlós István főpolgármester úrnak címzett elektronikus úton küldött levelüket.
 
A lakossági panaszok, és hivatalunk által végzett helyszíni vizsgálatok alapján mi is szembesülünk az Önök által felvetett kérdésekkel. A hiányosságok mellett vannak előrelépések, mint a Széll Kálmán téren átadott új, korszerű, minden igényt kielégítő illemhely.

A fővárosban jelenleg a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. üzemeltet illemhelyeket, valamint a kerületek is folytatnak illemhely üzemeltetési feladatokat. A nyilvános illemhelyek üzemeltetése jelenleg nem képezi a Fővárosi Önkormányzat sem önként vállalt, sem törvény által előírt feladatát.

Mindezeken túl, a kialakult helyzeten természetesen változtatni kívánunk abból a célból, hogy fővárosunk megfeleljen az európai színvonalnak, nem kevésbé a humanitárus szempontoknak, a hajléktalanok ezen irányú helyzetének javítása érdekében.
 
Az átfogó koncepció kidolgozása jelenleg folyamatban van, mind a műszaki, jogi, és pénzügyi szempontok részletes figyelembevételével.
 
Bejelentésüket ezúton köszönjük.
 
Sidó Szabolcs, főosztályvezető

Főpolgármesteri Hivatal
Városigazgatóság Főosztály

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.