24 órám van fedelet biztosítani a gyermekem feje fölé

Ez a cikk több mint 7 éves.

2016 áprilisában vesztettem el az albérletemet, amit már nem tudtam fizetni Budafokon, ahol a 60 ezer forintos albérletemből egyik napról a másikra lett 120+rezsis lakhatás. Onnantól egyik albérletből a másikba mentem 10 éves kislányommal, aki Budafokon járt iskolába, illetve egy kistestű mentett kutyával, aki az évek alatt családtag lett.

blogra_2.jpg

Leköltöztem vidékre, ahol olyan albérletet találtam, ami – mint később kiderült – vizes és penészes volt, ráadásul áram és meleg víz sem volt. Az ottani iskolában a kislányom kikészült, nem fogadták be, teljesen bezárt az addig nyílt csacsogó gyermek. Október végén találtam ismét Budapesten kiadó szobát, ahova tudtunk menni. Az ismételt költözés megint elszívta a megmaradt anyagi forrásainkat, de a gyermekemet visszavették a régi iskolájába, ahol végre kezdett megnyugodni, újra megnyílni. A főbérlővel folyamatos konfliktusaink voltak: én etettem, takarítottam utána, de nem mutatott számlákat semmiről és az egyik pillanatban három hét után elkért 55 ezer forintot, majd rá két napra 58 ezret, majd rá egy hétre 70 ezret. Amikor már nem bírtam fizetni, gyakorlatilag kitett minket az utcára. Egy ismerősöm fogadott be karácsony előtt egy héttel.

A sok stressz nagyon megviselt mind engem mind gyermekemet. A kutyusunk ide nem jöhetett, így egy ismerősömnél van elhelyezve, és ez a szakítás is megviselte a 10 éves gyermekemet. Holnap, 2017. január 23-án ki kell költöznünk, de fogalmam sincs hova menjünk. Noha le vagyok százalékolva, a rokkantnyugdíjamat elvették – ennek ellenére továbbra sem nem ülhetek, nem állhatok, nem mehetek, nem végezhetek monoton munkát, nem hajolhatok, nem emelhetek, nem görnyedhetek és nem érintkezhetek vegyi anyagokkal. Mégis egy fitnesz teremben takarítok 1600 nm-t és próbálok talpra állni, amit jelenleg egyedül, segítség nélkül nem tudok.

Sem a gyámhivataltól, sem a gyermekjóléti szolgálattól nem merek segítséget kérni. Ismerve a rendszert a segítség náluk a gyermekem kiemelése lenne, amibe belehalnék és az amúgy is lelkileg instabil gyermeket teljesen kikészítené. Az okos kitűnő tanuló gyermekből egy roncsot csinálna a rendszer.

Nagyon kérem a segítségüket: gyakorlatilag van 24 órám megoldani a helyzetet és fedelet biztosítani a gyermekem feje fölé.

Segítségüket és megértésüket előre is köszönöm!

Ha segítenél Mónikának és lányának, írj emailt ide és megadjuk az elérhetőségét és bankszámlaszámát: [email protected]

FRISS! Mónikának és lányának nagyon sok felajánlás érkezett a napokban, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk. Több megoldási lehetőség is kilátásban van, ami egy kicsit megnyugtatóbbá teszi a helyzetet, de egyelőre sajnos továbbra sem biztosított a hosszú távú lakhatásuk.

Fotó: Vörös Anna

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.