Zokniban melegedtünk a Burger Kingben

Ez a cikk több mint 7 éves.

A Város Mindenkié csoport aktivistái hétfőn este elmentek a Blaha Lujza téri Burger Kingbe melegedni, ahonnan január 8-án a hideg elől az étterembe húzódó hajléktalan nőt egy szál zokniban az utcára dobtak.

blog2_23.jpg

Az aktivisták a bejáratnál levették a cipőiket és a radiátoroknál melegedtek. Amikor kisboltok, kávézók megnyitják a kapuikat a nagy hideg elől menekülőknek, akkor elfogadhatatlan tartjuk, hogy egy gazdag multi kidobat egy a -17 fokban melegedni vágyó hajléktalan embert.

Az étterem biztonsági őre megkérte, hogy távozzunk, és vegyük fel a cipőinket, egyébként pedig egyet értett kollégája tegnapi eljárásával miszerint „egy csöves ne melegedjen az étteremben”.

Az akciót követő napon jelent meg a Reflektor blogon a Burger King válasza a vasárnapi eseménnyel kapcsolatban, amely szerint a rászorulókat az étterem személyzete az extrém hideg napokon tájékoztatja a legközelebbi melegedők elérhetőségéről. Ezzel szemben A Város Mindenkié aktivistái azt tapasztalták, hogy az étterem biztonsági őre a szolidaritás szikráját sem mutatva „büdös csövesnek” minősítette a rendkívüli hidegben az életben maradásért küzdő hajléktalan embereket, és továbbra is megfelelő eljárásnak tartotta a rászoruló emberek étteremből való kidobását.

Akik szolidaritási akciónkkal egyet értenek, azokat arra biztatjuk, hogy hasonló módon fejezzék ki tiltakozásukat az embertelen bánásmóddal szemben.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.