Rendszeresen járok az Önkormányzat nyakára, de a helyzet egyre rosszabb!

Ez a cikk több mint 7 éves.

Tisztelt Kocsis Máté polgármester úr és tisztelt Sára Botond alpolgármester úr!

Csoportunkat gyakran keresik fel önkormányzati bérlők, akik bérlakásukban az Önkormányzat mulasztásából következő, elviselhetetlen állapotokról számolnak be. L. Evelin is hasonló problémákkal küzd, kérjük olvassák el levelét, fontolják meg a benne foglaltakat, és teljesítsék a hatáskörükből fakadó kötelezettségeiket!

evelin.jpg

Szoba-konyhás önkormányzati bérlakásban élek a Bacsó Béla utca 11-ben. Hosszú ideje szenvedek az elviselhetetlen körülményektől, amik között a házban és lakásomban kényszerülök élni. Arra kérem Önöket, hogy ha már nem tudják megoldani, hogy a lakás elviselhető állapotban legyen, tegyék lehetővé, elköltözhessek, hadd cseréljem le bérlakásomat egy másikra, ahol normális körülmények között tudok élni!

A lakás, amiben élek, komfortosnak van minősítve, ennek ellenére nem lehet kifűteni, nincs meleg víz, a zuhanyzót nem lehet használni! 1993-ban a lakást hivatalosan egészségre ártalmasnak nyilvánították, és a helyzet azóta csak egyre rosszabb lett.

Az ablakok el vannak rohadva, nem szigetelnek, a gázfűtést 10 éve nem tudják beüzemelni az önkormányzat emberei, ezért saját radiátorommal és a rezsómmal fűtök. Ez nekem nagyon sok pénzbe kerül, a téli hónapokban több, mint 25 ezer forintot költök villanyra, pedig még így is nagyon hideg van a lakásban!

A bojlert nem bírja el a villany, ezért meleg víz egyáltalán nincs a lakásban, csak ha a rezsón melegítek! Az Erzsébet körúti Golgota gyülekezetbe kell járnom zuhanyozni, de ide télen nem tudok menni, mert ebben a hidegben az utcán hazafelé megfázok!

A lakás vizes, dohos. Emiatt minden tönkremegy benne! A hűtőm, mikróm, amit az elmúlt években vásároltam, tönkrement, ahogy a bútoraim is!

Nem csak a lakás, de a ház is borzasztó állapotban van. A tulajdonosoknak, akik meg tudták venni az önkormányzattól a lakásukat, nincs pénzük karban tartani a házat, ezért az egész rohad! Rendszeresen járok az Önkormányzat nyakára, hogy tegyék rendbe a lakást és a házat, de sikertelenül, évek óta alig történik valami, a helyzet egyre rosszabb!

Három kerületben, és a Fővárosnál is próbálkoztam, hogy kaphassak egy rendes bérlakást, de mindenhonnan elutasítottak.

Mozgáskorlátozott vagyok, 67 százalékos rokkanttá vagyok nyilvánítva. 90 ezer forint a nyugdíjam, ebből 51 ezer forint egy hitel törlesztésére megy el. Ebből a pénzből lehetetlen, hogy el tudjak innen költözni, itt élni viszont lehetetlen! Ezért arra kérem az önkormányzatot,  hogy ajánljanak nekem cserelakást, hogy emberhez méltó,  normális körülmények között élhessek!

Üdvözlettel válaszukat várva,

L. Evelin

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.