Csecsemő és családja keres biztonságos lakhatást

Ez a cikk több mint 7 éves.

Ildikó nemrég szült, de a két és fél hónapos kisfia egy idegen embernél, egy idegen lakásban kénytelen élete első hónapjait élni, mert a családjának nincs olyan lakása (fűthető, meleg vizes), amit a gyámhivatal elfogadna és oda családostul tudnának költözni. Ildikó Budapest egy olyan kerületébe van bejelentve állandó lakcímre, ahol a gyámhivatal sem tudja a gyereket elhelyezni, mert ennek a kerületnek nincs csecsemőotthona.

alszaszi2.jpg

Ha sikerülne a családnak lakáshoz jutni, a lakásba az édesanya szüleinek és a baba apjának is költözni kéne egyrészt azért, mert az édesanya középsúlyos fogyatékos, másrészt azért, mert nekik sincs máshová menniük, mint a hajléktalanszálló.
 
Ildikó családjának nagy szüksége lenne egy olcsó albérletre Budapesten, de akár vidéken is, hogy a babát maguknál tudhassák és végre biztonságban éljenek! Maximum 30 ezer forintot tudnának fizetni havonta.

A nagyanyát egy hete megtámadták, jelenleg a Honvéd kórházban ápolják, combnyak- és lábtöréssel. A nagyapa éjszakánként jár takarítani, de festeni is nagyon jól tud, megbízható ember. A családot az Anyahajó nevű szervezet lelkes tagjai támogatják, de a lakáskeresésben sajnos elakadtak.

Kérjük, ha tudtok bármiben segíteni, írjatok nekik emailt ide: [email protected].

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.