CSÁO-ban vagy anyaotthonban élő nőket keresünk akciókutatásunkba

Ez a cikk több mint 7 éves.

A Hajléktalan Nők Egymásért Munkacsoporthoz (HANEM) nagyon sok panasz érkezik CSÁO-ban és anyaotthonban élő nőktől: átláthatatlan a bekerülési folyamat, többéves várólisták vannak, nagyon rosszak a lakáskörülmények ezekben az intézményekben. Ezért elhatároztuk, hogy egy olyan kutatást indítunk az intézményrendszerről, amiben maguk az érintettek: a családos szállókon élő nők vesznek részt.

blog_108.jpg

Az akciókutatás fő céljai:

1. a bent lakók megkérdezésével valós képet kapni a szállókon uralkodó viszonyokról (a bekerülési folyamat nehézségeiről, a szociális munkások és családgondozók munkájáról, az adományok elosztásáról, a lakáskörülményekről, a továbblépéshez nyújtott segítségről stb.)

2. az érintettek képesek lesznek összefogni egymással érdekeik védelmére, és konkrét érdekvédelmi akciókat tudnak megtervezni és megvalósítani, lakáshelyzetük hosszú távú megoldása érdekében.

A kutatás megvalósításához olyan, CSÁO-ban vagy anyaotthonban élő (vagy korábban ilyen intézményben élt) nőket keresünk, akik 12 hónapon keresztül közreműködnének a kutatás kidolgozásában és lebonyolításában. A kutatásban való részvételhez nem szükséges semmilyen előképzettség vagy technikai ismeret, csupán az írás- és olvasástudás. Elsősorban budapesti, és Budapest környékén élő jelentkezőket várunk. A programban résztvevő kutatók szerény havi ösztöndíjban és utazási támogatásban részesülnek, valamint a képzés alatt és a kutatási találkozókon ellátást biztosítunk.

A jelentkezéseket e-mailben és telefonon várjuk név, telefonszám és email cím megadásával. Jelentkezési határidő: 2016. október 9.

2016. október 6-án 17 órakor információs fórumot tartunk az érdeklődőknek a Budapest VIII. ker. Auróra utca 11-ben. Jelentkezni a helyszínen is lehet!

A jelentkezők közül személyes meghallgatás után választjuk ki a végleges résztvevőket, és a kiválasztásról legkésőbb 2016. október 25-ig mindenkit értesítünk. Az egyéves kutatás kétnapos képzéssel kezdődik 2016. október 29-30-án Budapesten, majd 2017. október végéig minden héten egy alkalommal kb. 3 órás kutatási találkozót tartunk, amelyeken a részvétel kötelező. A heti találkozók között fogjuk végezni az adatgyűjtést és az adatok feldolgozását. A kutatás hetente összesen kb. 6 órás elfoglaltságot jelent.

Jelentkezés és további információ: www.kozeletiskolaja.hu, 06 70 509 8510 (Dósa Mariann), [email protected]

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.