Ismét elvonultunk Kismarosra

Ez a cikk több mint 7 éves.

Már az indulás előtti csoportfoglalkozásokon látható és érezhető volt a láz és az izgalom az idei elvonulással kapcsolatban. Az utolsó nagy csoporton helyére kerültek az utazási beosztások (ki hogyan érkezik majd a táborba). Zsongó méhkashoz hasonlított az egész csoport.

blog3_5.jpg

Az első napon volt az indulás, az utazás és a szálláson való elhelyezkedés. A délelőtt folyamán sikeresen megérkezett minden ki, aki mind a négy napra jelentkezett. Köztük a pécsi csoportunk tagjai, és az ellátásunkról gondoskodó fiatal pár, Tamás és Lívia. Gyors megbeszélés, elhelyezkedés következett és a főzéshez szükséges anyagokat bevittük a konyhába. Maga a tábor és környezete tisztán, ápoltan várt minket és a később érkezőket.

blog_104.jpg

Már délután elkezdtük a programok ismertetését, a feladatok kiosztását és vállalását (konyhai segítők, kávéfőzés, takarítás). Rövid szünet után elkezdődött a munka: meghallgattuk A Város Mindenkié munkájával kapcsolatos beszámolókat és a jövőbeni terveket. Közben ránk esteledett és a vacsora elkészülte vetett véget csak a napi munkának. A vacsora után élénk beszélgetések alakultak ki kis csoportokban, amibe ki-ki a vérmérséklete szerint vett részt, ami késő éjjelig tartott.

blog_105.jpg

A második napon friss kávéillat ébresztette a tábort, majd a reggeli következet. Utána rögtön folytatódott ott az előző napi beszámolok részletes átbeszélése és vitája (kérdez-felelek). Ebéd után lezártuk a beszámolókat és rá tértünk a pécsi alcsoport részletes beszámolójának meghallgatására és vitájára, majd a jövőbeni terveik ismertetésére. Vacsora majd indultunk az esti program helyszínére, Verőcére ahol, tűzijáték és egy jó hangulatú Demjén-koncert volt. A táborba visszaérkezésünk után folytatódott az élmények feldolgozása késő éjjelig.

blog_103.jpg

A harmadik napon kicsit lassabban ébredezett a csoport, reggeli után elkezdtük az erőszakmentes ellenállás lehetőségeinek, új módjainak megismerését és a gyakorlatban is kipróbáltuk ezeket. A szünet után megkezdtük a stratégiázást a jövőről, először kis csoportban majd közösen, egy nagyban. Közben a Zöld Pók felvételeket készített az AVM-ről készülő dokumentumfilmhez.

blog5.jpg

A vacsora után lassan, döcögve, de beindult a karaoke parti, ami a későbbiekben olyan fergetegessé vált, hogy késő éjjelig tartott köszönhetően az AVM fiatal tagjainak és egy-egy idősebb tagunk aktív közreműködésének. SZUPER VOLT!

blog4_1.jpg

A negyedik nap álmosan és lassan kezdődött, nem akart a reggeli fogyni, de a kávé annál jobban. Ébredezés után lezártuk a stratégiázást és hozzákezdtünk a különböző koordinátorok választásának (munkájuk értékelése, vállalják-e a további munkát, új személy jelölése). Igazi parázs vita alakult ki, ami néha érintette egyes emberek személyiségét is. Ez mindig darázsfészek, de túl kellet esni rajta a tisztán látás végett. Végezetül a szervezetfejlesztési alcsoport tagjai kerültek megválasztásra, ahová régi és új tagjaink kerültek. A megválasztottaknak sok sikert és eredményes munkát kívánunk a csoporttagság nevében!

blog2_15.jpg

Már csak a búcsúzás maradt és a haza indulás, no meg a szeretetposta kinyitása. Nagyon köszi a részvételt!

Tibi

Fotók: Várady István, Kovács Gábor, Zöld Pók

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.