Svédországban jártunk egy lakhatási konferencián

Ez a cikk több mint 7 éves.

A Város Mindenkié meghívást kapott egy lakhatási aktivizmussal foglalkozó konferenciára Stockholmba, ahol a csoportot három tagunk, Ámon Kata, Misetics Bálint és jómagam, Csizi Zsolt képviseltük. Induláskor nagyon féltem mert még soha nem ültem repülőgépen, de kellemesen csalódtam! Olyan látványban volt részem, amit leírni sem tudok.

blog_99.jpg

Érkezéskor jó volt, hogy Bálint jött velem, mert még így is el tévedtünk (Svédországba a Konnekt Hotel olyan mint nálunk a McDonalds), de végül megtaláltuk a mi szállásunkat. Másnap reggeli közben találkoztunk Katával és utána együtt indultunk a konferencia helyszínére (Kata és Bálint nélkül én ezt nem tudtam volna megcsinálni, ezért köszönetet mondok nekik).

Nagy szeretettel fogadtak minket. Elkezdődött a beszélgetés, ahol minden jelenlévő ország képviselője megtartotta az előadását. Nekem a mexikói tetszett a legjobban: ők építettek maguknak egy várost, amit ők maguk védtek meg és oda még a rendőrök se mehetek be.

Engem végig csak az idegesített, hogy nem tudok angolul, így végig tolmácsolni kellett nekem, de összességében én nagyon jól éreztem magam.

Egy dolog, ami közös az egész világon: a lakhatás!

Csizi Zsolt

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.