Rákosmente önkormányzatával egyeztettünk a közvécék ügyében

Ez a cikk több mint 7 éves.

A most is folyó közillemhely kampányunkkal összefüggésben minden polgármesteri hivatal megkapta a Város Mindenkié csoport videóját, amelyben az ezzel foglalkozó dolgokat taglaljuk. Rákosmente azon kevés önkormányzat közé tartozik, amelyek valamilyen formában reagáltak megkeresésünkre: az alpolgármester meghívott minket egy beszélgetésre.

rakosmente_vece_blog.jpg

A meghívás 2016. július 06-ára szólt. A Város Mindenkié részéről két érintett aktivista, és az Utcajogász jogásza vett részt a találkozón.

A alpolgármester, Fohsz Tivadar részéről udvarias, mondhatni barátságos fogadtatásban volt részünk. Bevezetőképpen elmondta, hogy ez „alvó kerület”, ipara nincs, turisztikai szempontból sem jelentős. Reggel elmennek az emberek dolgozni, este hazatérnek. Távlati terveikben szerepel a fejlesztés, munkahely teremtés a közelben.

 A kerület közvécék szempontjából nem túlzottan elengedett, viszont a piacon, a hivatalokban, művelődési intézményekben mindenkinek díjmentesen a rendelkezésére áll. A gyerekesekről sem feledkeznek meg, a játszótereknél mobil vécéket helyeznek ki, amelyek természetesen díjmentesek, és bárki használhatja.

Reményeink szerint ez a kerület jó példával szolgál majd a többieknek, főleg azoknak, amelyek egyáltalán nem tartja fontosnak ezt a kérdést. Ellentétben azokkal a kerületekkel, amelyek elfeledkeznek a választóikról, az odalátogatókról, főleg pedig az egészségében károsodott emberekről.

gt.

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.