Hős utcai „dzsembori”

Ez a cikk több mint 7 éves.

A Város Mindenié is részt vett a Kontúr Egyesület által a kőbányai Hős utcai telepen szervezett háromnapos alkotótáborban, amit elsősorban az ott lakó gyereknek szerveztek. Mi a gyerekprogramokkal párhuzamosan standolást és toborzást próbáltunk tartani, ami több-kevesebb eredményt hozott. A színes és változatos gyermek programok mellett nekünk is sikerült számtalan embert megszólítanunk és felvilágosítani a telep helyzetével kapcsolatban.

hos.jpg

Többek között felhívtuk a nálunk érdeklődök figyelmét az összefogás fontosságára és a szükségességére. Mellette elmondtuk az őszi közösségszervező terveinket és hirdettük a 6. Menete a lakhatáshoz való jogért, amit októberben fogunk megrendezni. Mindenkinek adtunk a standon levő szórólapokból és elmondtuk a rajtuk található információk értelmét.

Az itt élők változatos kérdéseket tettek fel a teleppel kapcsolatban és a jövővel, hogy mi lesz velük, ha az önkormányzat neki kezd otthonaik felszámolásnak. Észre lehetett venni a Balog Gyula tagunk munkájának az eredményét, akinek a szervezésében korábban is tartottunk is szervezési találkozókat: egyre többen kezdik átérezni az összefogás és a szerveződés nélkülözhetetlenségét. Viszont úgy tűnik, hogy még mindig nagy az ellentét a telepen élő különböző csoportok között (pl. lakástulajdonos vagy önkormányzati bérlő és hátralékos vagy rendszeresen fizetőképes lakó).

A vasárnap egy jó hangulatú főzéssel és ebéddel zárult a gyerekek aktív részvételével, ahol minden főzni, tüzelni, sózni és kavarni akart. Ezen a napon nekünk már igazán nem is kellett volna ott lennünk, mert csak átmenő forgalom és az őket igazoltató rendőrök mozogtak az utcán.

Nekem ez a három nap személy szerint azért volt jó, mert így megismertem a Kontúr Egyesület önkénteseit, ami későbbi közös együttműködéskor még jól jöhet. Természetesen közöttük is hirdettem az októberi menetünket. Külön jól esett, hogy sokan mondták, hogy az interneten figyelemmel kísérik az AVM munkáját, tevékenységét. Bízzunk Gyula, a lakhatás munkacsoport és a helyi lakosok munkájában, mert ha lassan is, de lesz eredmény!

Magyari Tibor

  1. MENET A LAKHATÁSHOZ VALÓ JOGÉRT

Annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet a lakhatási válságra és valódi megoldásokat követeljünk, A Város Mindenkié 2016. október 8-án szombaton 15 órától felvonulást szervez. Legyél te is részese az év legnagyobb lakásmenetének!

SZERVEZD VELÜNK A MENETET!

Ha neked is lakhatási nehézségeid vannak vagy felháborít, hogy milliók élnek lakásszegénységben és szeretnél csatlakozni a szervező csapathoz, keress meg minket az [email protected] email címen vagy a 06 20 381 8996-os telefonszámon (Udvarhelyi Tessza)!

Fotó: Kontúr Egyesület

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.