Hajléktalanügyi program hajléktalan emberek részvétele nélkül?

Ez a cikk több mint 7 éves.

Nyílt levél Vecsei Miklósnak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökének

Tisztelt Vecsei Miklós Úr!

A Város Mindenkié hajléktalan emberek érdek- és jogvédő csoportja nyílt levélben fordul Önhöz, miután többszöri próbálkozásunk után sem kaptunk Öntől választ az alábbi, minket súlyosan érintő kérdésünkre.

Csoportunk tudomására jutott, hogy Tarlós István főpolgármester és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésében létrejött egy úgynevezett hajléktalanügyi program, mely – ahogyan a nevében is szerepel – a hajléktalan emberek számára tartalmazhat létfontosságú szolgáltatásokat és információkat. A programról a főpolgármester egy 2016. májusi sajtótájékoztatón beszélt: http://budapestvideo.hu/video/budapestinfo-2016-majus-13-an.

blog_97.jpg

Önhöz hasonlóan – noha különböző megközelítésből – mi is a hajléktalan emberek érdekében dolgozunk és csoportunk tagjainak többsége maga is hajléktalan ember. Éppen ezért levélben kerestük meg Önt, hogy szíveskedjék tájékoztatást adni a fenti „hajléktalanügyi program” létrehozásának folyamatáról és annak tartalmáról. Megkeresésünk után újabb emlékeztető levélben kértük szíves tájékoztatását, azonban több, mint két hónap alatt válaszra sem méltatta csoportunkat.

Mivel sajnos továbbra sem kaptunk tájékoztatást Öntől, kénytelenek vagyunk Önt most egy nyílt levélben kérni arra, hogy szíveskedjék tájékoztatást adni arról, hogy a fent leírt program hogyan jött lére, miben szolgálja a hajléktalan emberek érdekeit és milyen kivezető utakat képvisel arra nézve, hogy kikerüljünk a hajléktalanságból.

Mi üdvözlünk minden, hajléktalan embereket érintő, segítő szándékot és reméljük, hogy ez a „hajléktalanügyi program” is ezt a célt szolgálja. Kérjük, hogy mint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, tegyen meg mindent a hajléktalan emberek érdekeinek érvényesítése érdekében.

Köszönettel: A Város Mindenkié csoport

Fotó: Vörös Anna

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.