Műhely a jogtalan gyermekelvételekről

Ez a cikk több mint 7 éves.

A Város Mindenkié női munkacsoportja (Hanem) és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) 2016. július 30-án közös beszélgetést tartott olyan családoknak, akiknek vagy elvették a gyermeküket vagy a hatóságok fenyegetik, hogy elveszik őket azért, mert szegények vagy nem megfelelő a lakhatásuk.

blog_95.jpg

Az eseményre jöttek Miskolcról, Kesznyétenről, Pécsről és Budapestről is. A helyszínt a Budapest Pont biztosította a Királyi Pál utca18-ban ingyen – köszönet érte. Az útiköltséget, a reggelit, az uzsonnát, a kávét és a rágcsálnivalókat a Friedrich Ebert Stiftung fizette (nagyon nagy köszönet érte!). Az ebéd a Budapest Bike Maffiának köszönhetően 35 adag gulyásleves s friss kenyér volt, amivel nagyon jól laktunk (köszönet érte). Ameddig a szülők beszélgettek, a gyerekeket az Állatkertbe vittük, ahol ingyen biztosították nekik a belépést. Nagyon köszönjük az önkénteseknek is, hiszen ők vigyáztak a gyerekekre.

blog2_14.jpg

A workshop nagyon jó hangulatba telt: a szülők sok információt kaptak a felkészült csapattól, az anyukák elmondták az életüket, s mindenki tanult egy kicsit egymás történetéből. Elkezdtük közösen kitalálni azt is, hogy mit lehet kezdeni a helyzetükkel. A Tasszal tovább folytatjuk az ötletelést, hiszen szeptember 20-a gyerekjogok napja, amikor még egy nagy eseménnyel készülünk.

Csurika Mária

Ezt a cikket eredetileg az AVM régi blogján publikáltuk.